""

ÇEDAŞ’tan 50 milyon TL’lik teknoloji yatırımı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:44

ÇEDAŞ’tan 50 milyon TL’lik teknoloji yatırımı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), farklı operasyonları bir noktada toplayan ve kontrol edilmesine olanak sağlayan EBS yatırımının müşteri ayağını 21 Aralık’tan itibaren devreye alıyor.

ÇEDAŞ’tan 50 milyon  TL’lik teknoloji yatırımı
Son Güncelleme :

16 Aralık 2016 - 7:00

Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan yatırımla birlikte aboneler, planlı ve plansız kesintilerden anlık olarak haberdar olabilecek.
Tüketici memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik SCADA (Uzaktan Kontrol Sistemi), Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) gibi yatırımlarıyla 2016 yılına damga vuran Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), farklı operasyonların tek bir noktadan düzenlenmesi ve kontrol edilmesini esas alanEntegre Bilişim Sistemleri (EBS) adlı teknolojik yatırımının müşteri ayağını 21 Aralık 2016’da devreye alıyor.
2014 yılında başlatılan EBS projesi hakkında bilgi veren CLK Enerji Yatırım Direktörü Sami Kovancı, “EBS projesi şirketimiz bünyesinde yürütülen farklı operasyonların tek bir noktadan yürütülerek kontrol edilmesini amaçlayan projedir. Bu projemizle ERP, CC&B, MDM, SCADA, DMS, OSOS gibi uygulamaları tek bir yazılım dilini kullanarak güvenilir ve hızlı veri akışıyla müşteri memnuniyeti odaklı yönetim sistemi sağlanacaktır” diye konuştu.
ÖNCELİK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
EBS Projesi şirketimize bugünkü şartlarla yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olmuştur. Projenin Faz 1 kısmını 2015 yılında devreye aldıklarını dile getiren ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Akboğa ise, “Şirket faaliyetlerinin daha etkin ve verimli kullanılmasını içeren Faz 1 aşaması ile insan kaynakları süreçleri, finans-muhasebe, yatırım yönetimi, satın alma ve ambar yönetimi modülleri uygulamaya kondu. Şimdi ise Faz 2 aşaması ile müşterilere yönelik hizmet modüllerini devreye alacağız” değerlendirmesinde bulundu.
19-20 Aralık 2016 tarihlerinde devreye alınacak projenin müşteri odaklı olduğunun altını çizen Akboğa, proje ile müşterilerin ÇEDAŞ uygulamaları hakkında GSM ve mail yolu ile bilgi sahibi olabileceklerini, planlı ve plansız elektrik kesintilerinin ve diğer bilgilendirme mesajlarının kendilerine anlık iletileceğini ifade ederek, müşteri bilgilerinin güncelliğinin de önemine vurgu yaptı.
EBS PROGRAMINA GEÇİŞ AŞAMASINDA TÜKETİCİLER İÇİN RANDEVU SİSTEMİ
EBS ile ilgili elektrik tüketicilerine bir de uyarıda bulunan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Sistemin devreye alınması için 17-20 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan 4 günlük bir süre planladık. Cumartesi günü başlatılacak çalışma 21 Aralık Çarşamba günü son bulacak. Bu süreçte saha ekiplerimiz 7/24 çalışmalarını kesintisiz sürdürecek. Ancak hafta içine denk gelen 2 günlük zaman diliminde sistemin devreye alınma çalışmaları nedeniyle abonelik ve vezne işlemlerinde aksaklıklar yaşanabilir. Bu nedenle abonelerimizin bu tür işlemlerini 21 Aralık Çarşamba gününden itibaren yaptırmaları, oluşabilecek aksaklıklar ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi açısından daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca tüketicilerimiz bu zaman diliminde fatura ödeme ve abonelik işlemlerini yaptırmak için 7/24 Alo 186 ÇEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak randevu alabilir ve işlemlerini daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirler” ifadelerini kullandı.
5 YILDA 550 MİLYON LİRALIK YATIRIM
ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, şirketin 2011-2015 yıllarında sorumluluk bölgesi olan Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 400 milyon TL yatırım yaptığını, bu yatırımların büyük bir bölümünün müşteri odaklı olduğunu da ifade ederek, şirketin 2016-2020 yılları arasında ise hizmet bölgesine 550 milyon TL yatırım yapacağını söyledi. Sahada yapılan altyapı yatırımlarıyla birlikte OSOS, SCADA, CBS gibi önemli yatırımların 2015 yılında büyük ölçüde tamamlandığın dile getiren Akboğa, “Altyapısı güçlü bir şirket olarak bakanlık ve düzenleyici kurum istatistiklerinde yerimizi almış durumdayız. Bizleri motive eden bu sonuçların sürekliliğini sağlamak adına enerjimizle daha ileriye yol alacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.