""

ÇEDAŞ’tan TL’ye geçen abonelere LED ampul « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 10:18

ÇEDAŞ’tan TL’ye geçen abonelere LED ampul

Döviz kurlarındaki artışın enerji maliyetlerine daha az etki etmesi için ‘Enerji Tasarrufu’ projesini hayata geçiren ÇEDAŞ, dövizi bozdurarak TL’ye geçen abonelerine çevre ve enerji dostu LED ampul hediye etti.

ÇEDAŞ’tan TL’ye geçen abonelere LED ampul
Son Güncelleme :

23 Aralık 2016 - 7:00

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Türkiye enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke. Enerjiyi etkin ve verimli kullanma sosyal bir sorumluluktur” dedi. Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 900 binin üzerinde aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dövizlerinizi bozdurun” çağrısı üzerine ülke genelinde başlatılan kampanyaya destek olmak için harekete geçti. Dolar kurundaki artışın enerji maliyetlerine daha az etki etmesi, elektrik tüketicilerinde tasarruf bilinci oluşması amacıyla “Enerjide Tasarruf” projesini hayata geçiren ÇEDAŞ, dövizlerini bozdurarak ülke ekonomisine destek olan abonelerine çevre ve enerji dostu LED ampul dağıttı. ÇEDAŞ personeli, dolar ve Euro’daki artışa karşı Türk parasının değerlenmesi için başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlara enerji tasarrufunun ülke ekonomisine katkısını anlatarak LED ampul hediye etti. ÇEDAŞ’ın döviz bozdurma kampanyasına destek projesi vatandaşlar tarafından da büyük takdir topladı.
‘NE YAZIK Kİ
ENERJİDE DIŞA
BAĞIMLIYIZ’
Türkiye’deki dış ticaret açığının büyük bir kısmının enerji ithalatından kaynaklandığını anımsatan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “ÇEDAŞ olarak dolar bazında gerçekleşen enerji ithalatındaki maliyetleri en aza indirebilmek için dövizlerini bozduran vatandaşlarımıza yönelik bir proje başlattık. Proje kapsamında Türk Lirası’nın değerlenmesi için Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda dövizlerini bozduran vatandaşlarımıza LED ampul dağıtıyoruz. Bu proje ile temel enerji ihtiyaçlarının başında gelen elektrik enerjisinin vatandaşlarımız tarafından daha bilinçli kullanmasını ve ülke ekonomimize bir nebze de olsa katkı sağlamayı planlıyoruz. 15 Temmuz’da tankların önüne kendini siper ederek milli iradeye sahip çıkan milletimiz, dolar üzerinden ekonomimize yapılmak istenen darbeye girişimine de fırsat vermeyecektir” diye konuştu. Genel Müdür Akboğa, Türkiye’nin enerji konusunda ne yazık ki dışa bağımlı bir ülke olduğunu dile getirerek ülke ekonomisi için enerjinin etkin ve verimli kullanılmasının sosyal bir sorumluluk olduğuna da dikkat çekti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.