""

Çelik: Oda üyelerimizin her zaman yanındayız « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:08

Çelik: Oda üyelerimizin her zaman yanındayız

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazır yemek alanında faaliyet gösteren üyelerden gelen şikâyetler doğrultusunda toplantı düzenlendi.

Çelik: Oda üyelerimizin  her zaman yanındayız
Son Güncelleme :

11 Haziran 2018 - 7:00

Yozgat Ticaret ve Sanayi odası başkanı Sinan Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin hizmet alımlarını Yozgat firmalarından hiçbir teklif alınmadan ve hizmet alımlarını kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmadığı görüşüldü
Yozgat’ta hazır yemek konusunda oldukça başarılı firmalarımız mevcutken, 21/B maddesi kullanılarak (Ankara firmasından) hizmet alım ihalesi gerçekleştirildi
21 B Maddesinin açılımı; “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hallerini içermektedir.
Bu maddenin şartlarının hangisinin oluştuğu merak edilmektedir.
Şuan içinde olduğumuz koşullar göz önünde bulundurulduğunda, merkezi hükümetimizin ve siyasetçilerimizin can pervane bir şekilde Yozgat ekonomisinin canlanması noktasında yapılan bir çok yatırımın şehir dışındaki firmalara verilmesi Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizi derinden üzmektedir.
Bu tarz uygulamaların bir çok kamu kurumunda ve özel sektörde devam ettiğini görmekteyiz.
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı olarak yasal çerçeveler içerisinde üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruma noktasında sonuna kadar yanlarında olduğumuzu ve bunu bir görev addettiğimizi tüm kamuoyuna bildirmek isteriz.
Diğer illerde bu ve buna benzer gelişmeler karşısında şehirdeki tüm erklerin o şehrin ekonomik menfaatleri doğrultusunda (yasal çerçeveler içerisinde) birlikte hareket ettiğini görmekteyiz.
Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizdeki bu birlikteliğin sağlanması daha güçlü bir Yozgat ekonomisi, daha güçlü bir Yozgat için üzerimize düşen her türlü çabayı göstereceğimizi bildirmek isteriz.
Öte yandan odamıza bağlı olan ticari faaliyet gösteren firmalarımızın yetersiz kaldığı alanlarda Yozgat TSO olarak her türlü desteği vereceğimizi ve oda üyelerimizin yanında olduğumuzu bildirmek isteriz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.