""

Çelik: Türkiye kaos içerisine çekilmek isteniyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:22

Çelik: Türkiye kaos içerisine çekilmek isteniyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sinan Çelik, 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, ekonomik bir darbe girişimi yapılmak istendiğini belirterek Türkiye’nin bir kaos ortamına çekilmek istendiğini söyledi.

Çelik: Türkiye kaos içerisine çekilmek isteniyor
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sinan Çelik, yaptığı açıklamada Türkiye’nin siyasal ve ekonomik açıdan kritik bir süreçten geçtiğinin altını çizerek, 15 Temmuz sonrasında sergilenen birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.
Türk ekonomisine yönelik gizli bir darbe girişiminin yapılmak istendiğine dikkat çeken Çelik, vatandaşların ülke menfaati için dövizlerini bozdurmaları çağrısında bulundu. Türkiye’nin büyüme hamlesinden rahatsız olan karanlık odakların, terör girişimlerinin ardından ekonomik girişim sergilediğini aktaran Çelik, milletin bu oyunu da bozacağını ifade etti.
Çelik, ‘Türkiye’nin 2023 hedeflerine ilerleyişini yargı kumpaslarıyla, sokak kalkışmalarıyla, son olarak ise darbe girişimiyle durduramayan karanlık odaklar, ekonomiyi zayıflatmak için harekete geçti. Dolar üzerinden sergilenmek istenen darbeye karşı vatandaşlarımız alışveriş yaparak, ellerindeki dövizleri bozdurarak karşılık verecektir. 15 Temmuz Türkiye için yeni bir dönüm noktası olmuştur. Bundan rahatsız olan batı ülkeleri şimdi de ekonomik olarak bir girişim içerisindedir.” dedi.
Türkiye üzerine ekonomik operasyon yapılmak istendiğini kaydeden Çelik, şunları ifade etti: “New York’ta karanlık güçlerin Türkiye masasında ‘Türk ekonomisini batıracağız göreceksin’ diyen Rotchild ve Kissenger hainlerine karşı direnmemiz lazım. Ekonomide suni kargaşayı bazı medyalar başta olmak üzere maşalarıyla yapmaya başladılar. Doları ve euroyu aşırı yükselterek faizin Merkez Bankası tarafından arttırılması hedeflenmekte ve Türkiye gereksiz yere borçlandırılmaya çalışılmaktadır. 15 Temmuz’da ülkemize ölümüne sahip çıktık. Şimdi başka bir mücadele başlıyor. Çünkü başka Türkiye yok” diye konuştu. Vatandaşların ekonomiye güvenmesini tavsiye eden Çelik, “Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Bu noktada önemli olan ‘zam gelecek’ düşüncesiyle bir takım ürünlere yüklenmemektir. Bu durum sadece fırsatçıların ve spekülatörlerin işine yarar. Geçen zaman içinde piyasalar bir dengeye oturunca fiyatlarda istenilen seviyeye gelecektir. Vatandaşlarımız rutin bir şekilde harcamalarına ve alışverişlerine devam etmeliler”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.