""

Çelikel’den ev alacaklara uyarı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:39

Çelikel’den ev alacaklara uyarı

Yozgat Emlakçılar Derneği Başkanı ve Yaşam Emlak sahibi Asım Çelikel, ev alacak vatandaşlara uyarılarda bulunarak parasını gayrimenkule yatırmak isteyenler için bahar döneminin bir fırsat olduğunu söyledi.

Çelikel’den ev alacaklara uyarı
Son Güncelleme :

14 Mart 2017 - 7:00

Asım Çelikel, yaptığı açıklamada, bahar dönemine girilmesinden dolayı önümüzdeki günlerde ev piyasasının biraz daha hareketleneceğini belirterek, ev alacak vatandaşların beğendikleri ev ile ilgili piyasa araştırması yapmadan karar vermemelerini istedi. Çelikel, şunları ifade etti: “Ev konusu oldukça önemli bir yatırımdır. Çünkü vatandaşımız hayatı boyunca bütün birikimini kendi ve ailesinin isteği doğrultusunda başını sokabileceği bir eve yatırmak ister. Genelde bu tercihte ağırlıklı olarak bayanların onayından geçmektedir. Erkek ev işleri ile fazla meşgul olamadığı için bayanlar bu konuda haklı olarak son kararı vermektedir.”dedi.
Ev fiyatlarının evin konumu cephesi ve katına göre değiştiğini söyleyen Çelikel, “İlimizde eve olan rağbet gün geçtikçe artmaktadır. Hemen hemen her bölgede inşaatların olmasına rağmen arz talebe göre satışlarda oldukça fazla. Fiyatlar konusu ise evin durumuna göre değişmektedir. Cephesi, konumu ve katına göre daireler 100 Bin ile 350 bin lira arasında değişmektedir. Cumhurbaşkanımızın sürekli gündeme getirdiği, konut kredisindeki faiz oranlarının aşağı çekilmesi gerektiği çağrı, bankalar tarafından kabul görmüş o günlerde ev satışları bir hayli artmıştı. Vatandaşımız beğendiği evin araştırmasını iyi yapmadan ev almamalı. Aynı binada aynı cephede bulunan yada çevresindeki evlerin fiyatları üzerinde de fikir sahibi olması kendilerinin menfaatine olacaktır. Şuan ev alacaklar için ev almanın tam zamanı diyebiliriz.”dedi.
Çelikel, banka kredi faiz oranlarının düşmesinin ev alacak vatandaşları harekete geçirdiğini belirterek, en iyi yatırımında gayrimenkule olan yatırım olduğunu ifade etti.
Çelikel, Yaşam Emlak olarak şehit aileleri ve gazilerden ev alış ve satışlarda komisyon almadıklarını ayrıca alım ve satışlarda da gerekli her türlü kolaylığı gösterdiklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.