""

CHP Yozgat Milletvekili Adayı Ali Keven:Gerçeklerin aydınlık yüzünü halkımıza anlatmak için aday oldum « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:53

CHP Yozgat Milletvekili Adayı Ali Keven:Gerçeklerin aydınlık yüzünü halkımıza anlatmak için aday oldum

CHP Yozgat Milletvekili Adayı Ali Keven:Gerçeklerin aydınlık yüzünü  halkımıza anlatmak için aday oldum
Son Güncelleme :

13 Haziran 2018 - 18:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Adayı Ali Keven, ülkenin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve ülke ekonomisinin iflas noktasına geldiğini belirterek “Yalanların karanlığı değil gerçeklerin aydınlık yüzünü halkımıza anlatmak için aday oldum.”dedi.
Gazetemiz Yeniufuk 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. Milletvekili adaylarının bir günlük çalışmasına katılarak izlenimlerini bayram sayfamızda okurlarımızla paylaşıyoruz. Yozgat’ta genç yaştan itibaren CHP’de Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Başkanlığı, STK’larda yöneticilik yapan Keven, 3 defa da partisinden Yozgat Milletvekili adayı oldu. Sosyal kişiliği ve her kesimle ilişkileri, kurduğu dostlukları ve samimi diyalogu sayesinde Yozgat’ta partisinin oy oranının arttıracağı konuşuluyor.
Sarıkaya ve Çayıralan ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili adayı Keven, vatandaşların bu desteği sayesinde 24 Haziran seçimlerinde CHP Milletvekili olarak Mecliste Yozgat’ı en iyi şekilde temsil edeceğini belirtiyor.
Söyleşimizde sorularımıza açık yüreklilikle cevap veren Keven, Yozgat siyasetini de toplumun nabzını en iyi tutanlardan birisi olduğunu vurguluyor.
Yeniufuk Gazetesi: Yozgatlı sizi tanıyor fakat yine de kendinizi tanıtır mısınız?
Ali Keven: “1951 Yozgat doğumluyum ilk, orta ve lise öğrenimimi Yozgat’ta tamamlamış olup, 1979 dönemi Ankara Gazi Eğitim enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü mezunuyum. 1979-1983 yılları arası Diyarbakır’da Çevre Sağlık Meslek Lisesinde öğretmenlik yaptım. 1983 yıllarının başlarında 1402 sayılı yasa ile görevimden uzaklaştırıldım ve uzun yıllar sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptım. 1978-1979 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. 1989-1995 yılları arası SHP İl Başkanlığı, 1998-2011 yılları arasında CHP İl Başkanlığı yaptım. Üç kez milletvekili aday adayı oldum. Siyaset benim için bir yaşam biçimi olup, onu sorunları çözme ve yalnız hizmet etme aracı olarak gördüm. Evli ve 1 çocuk babasıyım.”
ÜLKEM SIKINTILI BİR SÜREÇTEN
GEÇİYOR
Yeniufuk Gazetesi: 4.cü kez partinizden aday oldunuz, aday olma gayeniz nedir?
Ali Keven: “Ülkem sıkıntılı ve zor bir süreçten geçiyor. Ülke ekonomisi iflas noktasında, yalanların karanlığı değil gerçeklerin aydınlık yüzünü halkımıza anlatmak için aday oldum. Ülkeme ve ilime karşı sorumluluklarımı, görevlerimin olduğunu biliyorum. Özlediğimiz hep ertelediğimiz yaşamı umutla inançla bugünlere ve aydınlık yarınlara taşımak için aday oldum. İlim ve ülkem adıma sorumluluk aldım. Yozgat’ta yaşayan toplumla iç içe olan birisi olarak şehrimizin sorunlarını herkes gibi bende en iyi şekilde biliyorum. Vatandaşlarımızın desteği ile seçildiğimiz takdirde yine vatandaşlarımızın emrinde şehrimizin sorunlarını gidermek halkımızın her zaman yanında olmak için durmadan, usanmadan çalışacağım.”
Yeniufuk Gazetesi: Daha önceki seçimlerde de aday olmuştunuz şimdi ise 1. Sıradan adaysınız bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ali Keven: “2002, 2007, 2011 yıllarında aday oldum 2002 ve 2007 yıllarında merkez yoklaması sonunda listelerde istediğim yerlerde olamadım. Ama partime karşı görevlerimi ve sorumluluklarımı hep çalışarak yerine getirdim. 2011 yılında ön seçimle 2. Oldum örgütümün verdiği karar ne kadar içime sindirmemiş olsam da benim için saygı değer olup, o seçimde de kazanacak gibi çalıştım. Partimle, hemşirelerimle gönül bağımı hiç koparmadım. 2018 yılında örgütümün ve kamuoyunun talebi ve isteği ile aday oldum. Örgütüm beni 1. Sırada görmek istediğini Ankara’ya iletildi. Genel Merkezimizin bu isteği kabul görmesi ile 1. Sıradan aday oldum. İlimin sorunlarını biliyorum. Almış olduğum ağır yükün sorumluluğu ve bilinci içerisindeyim. Görevim ağır, partimin bu seçimde yukarılara taşıyarak kazanacağımıza yürekten inanıyorum. CHP de 1. sıra adayı olmak benim için onur vericidir.”
Yeniufuk Gazetesi: Milletvekili olduğunuz takdirde bugüne kadar yapılmayan ne var, siz ne yapacaksanız?
YOZGAT, NEDEN BİR KOZAKLI,
BEYPAZARI
OLMASIN
Ali Keven: “Öncelikle ilimizi bir kaplıca turizm kenti yapmaya çalışacağım. İllimizdeki termal kaynaklarını harekete geçirmeye çalışacağım. Boğazlıyan, Yerköy, Saraykent, Sorgun ve Sarıkaya da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin açılarak ilimizin bir sağlık turizmi sektöründe öncü olmasına çalışacağım. İlimiz neden bir Kozaklı, Sandıklı, Beypazarı olmasın. Kadın kooperatiflerini ilçelerimizde yaygınlaştırarak kadınlarımızın evlerinde veya atölyelerinde üreteceği ürünleri kooperatif aracılığı ile satışını kurumsal şekilde gerçekleştirip, kadın emeğini değerlendirerek, ülke ekonomisine ve aile ekonomisine katılımlarına çalışacağım. Üretici kooperatifleri ile üniversite arasında organik bağ kurarak Kadışehri örneğinde olduğu gibi bu sektörde ilimi marka yapmaya çalışacağım, b u işin öncüsü Ziraat Meslek Yüksekokulları kooperatifler ve kalkınma ajansı olacaktır. Yozgat’a yatırım yapmak isteyen her yatırımcının ayağına gideceğim. İlimizde ve metropol kentlerde Yozgat yatırımcı destek merkezleri kurarak yatırımcıların ilimize gelmeleri sağlayacağım. İlimizi bölgesel sektörden çıkarıp, sektörel teşvik alanına girmesi için çaba göstereceğim. İlimizde sulu tarımı yakalamak benim önceliklerim arasında olacaktır. Yozgat’ın asıl sorunu bence; Yozgat’ı ve Yozgatlıyı tanımayan, bilmeyen milletvekili sorunu olsa gerek.”
Yeniufuk gazetesi: Yozgat ve Türkiye için hangi projeyi hayata geçirmeyi hedefliyorsunuz?
Ali Keven: “İlimiz için sulu tarım, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi, turizm hedeflerim arasında olacaktır. Ülkemiz için ise; demokrasinin batılı standartlara çekilmesi, cumhuriyetin kaybettiği kazanımları yeniden yakalamak olacaktır.”
Yeniufuk Gazetesi: Seçim çalışmaları kapsamında seçmenlerin size ve partiye ilgisi nasıldı?
HEDEFİM 70 BİN OY ALARAK MİLLET
İTTİFAKINI
GÜÇLENDİRMEK
Ali Keven: “Özellikle şahsıma yönelik ilgi olağanüstü güzel ve heyecanlı, dilerim bu ilgi ve heyecan sandığa yansır. Hedefim 70.000 civarında oy alarak Millet İttifakını güçlendirmek olacaktır.”
Yeniufuk Gazetesi: Ali Keven milletvekili olduğu takdirde nasıl bir profil çizecektir?
“Ben, yaşamımda her zaman sade ve doğal olamaya özen gösteririm. Milletvekili olmam bu anlayışımı değiştirmez. Hemşerilerim gibi yaşamak, onlar gibi olmak beni mutlu etmiştir. Milletvekili olmak olağan üstü bir insan olmak asla değildir.”
Yeniufuk Gazetesi: “Yozgat’ta tanınan ve sevilen bir kimliğiniz var bunun partiye yansıması nasıl olacak?
“Her siyasi partinin kendine özgü bir tabanı olduğu gibi, her adayında kendine özgü tabanı vardır. Bana gösterilen teveccüh ve ilginin sandığı yansıması beni ve partimi büyüteceğine inanıyor, sonucu sandıkta göreceğiz, inanıyorum ki sonuç muhteşem ve iyi olacaktır. Hemşerilerime güveniyor ve inanıyorum. Bu vesile ile bana bu fırsatı verdiğiniz için Yeniufuk Gazetesine’de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.