""

Çiftçi Ödülünü Aldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:36

Çiftçi Ödülünü Aldı

Edebiyat ve fikir dünyasında büyük heyecan uyandıran, ‘Necip Fazıl Ödülleri’ sahiplerine kavuştu.

Çiftçi Ödülünü Aldı
Son Güncelleme :

12 Aralık 2016 - 8:40

Eserleri ve fikirleriyle nesillere öncülük eden üstat ‘Necip Fazıl’ın kültürel ve manevi mirasını yaşatmak amacıyla milli iradenin sesi Star Gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle verilen ‘Necip Fazıl Ödülleri’nin bu yıl üçüncüsü düzenlendi.
Fikir sanat dünyasına özgün eserleriyle katkı sağlayan yapıtların sahipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle ödüller sahiplerini buldu.
Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen gecede Mustafa Kutlu, Ebubekir Eroğlu, Cihan Aktaş, Yaşar Çağbayır ve Mustafa Çiftçi gibi edebiyat, kültür-sanat dünyasının usta kalemleri ödüllerini aldı.
Necip Fazıl ilk eserler ödülü Mustafa Çiftçi’ye verlidi. Çiftçi ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan aldı.
Çiftçi ödül sonrası yaptığı konuşmada, “Tanıtım filminde de gördüğünüz gibi ben Yozgat’tan Anadolu’nun bağrından geliyorum. İzninizle bu ithaf etmek istediğim kişiler var.
Biricik anneme, üzerimizden gölgesi eksik olmasın diye duacı olduğumuz babama, Yozgat’ın tabiriyle bidenecik kardeşime, hayat arkadaşım yoldaşım Songül hanıma, oğlum Ahmet’e anamın adı ağzımın tadı kızım Leyla’ya ve Yozgat’a bu ödülü ithaf ediyorum. Teşekkür ederim, sağolun” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.