""

Çiftçiler yağmur duasına çıktı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:57

Çiftçiler yağmur duasına çıktı

Yerköy İlçesine bağlı Orhan Köyü, Yakuplu Köyü ve Çamdibi Köylerinin ortaklaşa düzenledikleri yağmur duasında çiftçiler, kuraklıktan dolayı yağmur yağması için dua etti.

Çiftçiler yağmur duasına çıktı
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat’ta havaların çok kurak geçmesinden dolayı köylerde çiftçiler yağmur duasına çıkıyor. Yerköy’de de 3 köyün ortaklaşa düzenlediği yağmur duası Çamdibi köyünde yapıldı. Öğle namazının ardından, yapılan şükür duası sonrası katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
Orhan Köyü Muhtarı Talip Bozkurt, ekinin yağmura en fazla ihtiyaç duyduğu ayın Mayıs ayı olduğunu belirterek, kuraklıktan dolayı bazı tarlalardaki buğdayların yandığını söyledi. Bozkurt, “Nisanda yağmur azda olsa yağdı. Fakat ekinlerin en fazla yağışa ihtiyaç duyduğu mevsim bu aylardır. Bölgemizde bazı yerlerdeki buğdaylarda yağış olmaması nedeniyle yandığını görüyoruz. Allah korusun bir hafta daha yağış olmazsa çiftçilerin tamamının ürünleri zarar görür. İnşallah bu dualarımızı Allah kabul ederde tez zamanda yağış olur.”diye konuştu.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz’da bu yılın Mayıs ayının önceki yıllara göre daha kurak geçtiğini belirterek, ekili tarım alanlarının ciddi derecede yağışa ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Yılmaz, yağış olmaması sebebiyle Yozgat’ın pek çok köylerinde çiftçilerin yağmur duasına çıktığını belirterek duaların kabul olması temennisinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.