""

Çiftçilerden Boğazlıyan Şeker’e teknik gezi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 16:00

Çiftçilerden Boğazlıyan Şeker’e teknik gezi

Kars şeker fabrikası ile pancar ekim sözleşmesi yapan bir gurup çiftçi, Kars Şeker teknik ekibi ve sendika yöneticileri ile Serhat Kalkınma Ajansı sorumlularından oluşan heyet Kayseri Şeker’e bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasına teknik gezi düzenlediler.

Çiftçilerden Boğazlıyan  Şeker’e teknik gezi
Son Güncelleme :

22 Mart 2017 - 7:00

Kars Şeker Fabrikası ziraat müdürü Hilmi Öğülmüş, Kars Şeker Sendika Başkanı Yaver Kop ve Serhat Kalkınma Ajansı Kars Sorumlusu Barış Ayhan önderliğinde Kars şeker fabrikası ile pancar ekim sözleşmesi yapan 25 çiftçiye Boğazlıyan Şeker Fabrikasında Yetkililer tarafından; Bölgedeki pancar yetiştiriciliği ile Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının örnek uygulamaları anlatıldı. Türk şekerin bu yıl kendilerine 4 adet maus aldığını belirten Kars şeker pancar ekicilerinin Fabrika ve teknik gezi esnasında özellikle,en çok ilgilerini maus makinaları çekti.
Verimli toprakların tarlada kalmasını sağlayan Maus uygulamasını Türkiye’ye ilk defa getiren ve diğer fabrikalara örnek olan kayseri şekerde mausu yerinde gören çiftçilere Maus hakkında kapsamlı bir teknik eğitim de verildi. Ziyaret esnasındaKayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Ziraat Müdürü Mustafa Gökhan Gürek ve Boğazlıyan Bölge Ziraat Mühendisi İbrahim Timurkaynak, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer de hazır bulundular.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.