""

Çiftçilere destek uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 23:08

Çiftçilere destek uyarısı

30 Eylül 2016 tarihinde başlayan hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği başvurularının 28 Nisan 2017’de sona ereceğini açıklayan Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Çiftçilere destek uyarısı
Son Güncelleme :

27 Nisan 2017 - 9:10

2016 yılı tarımsal destekleri kapsamında fark ödemesi desteği olarak, kilogramda buğday, arpa, yulaf, çavdar için 5 kuruş ödeneceğini söyleyen Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 30 kuruş ve dane mısır için 2 kuruş ödeneceğini belirtti.
Halıcı, yeraltı sularının yetersiz seviyede ve su sıkıntısının olduğu havzalar içinde kalan parsellerde, 2016 yılında ekimi yapılan mercimek ve nohut için yüzde 50 ilave destekleme ödemesi yapılacağını ayrıca dane mısır desteği verilmeyeceğini vurguladı.
Başkan Halıcı, 2016 yılında fark ödemesi desteğine esas ürünleri üreten çiftçilerin, 2016 yılına dair çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtlarını hasat dönemi öncesinde yaptırmış olmaları durumunda destekten yararlanabileceğini bildirdi.
Halıcı, destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin, 28 Nisan 2017 Salı günü mesai bitimine kadar başvurularını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine yapmaları gerektiğini, aksi takdirde çiftçilerin destekten faydalanmayacaklarını vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.