""

Çiftçinin sulama maliyeti düşecek « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 02:34

Çiftçinin sulama maliyeti düşecek

Musabeyli ve Çevre Köyleri Sulama Birliği Başkanı Yaşar Doğan, 2014 yılında 18 bin 500 dönüm arazinin sulamasının yapılacağını ve söz konusu sulamanın yapılacağı bölgelerde maliyetlerin ciddi ölçüde düşeceğini söyledi.

Çiftçinin sulama  maliyeti düşecek
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

Cemil Çiçek Barajı adı altında Musabeyli ve çevre köyleri sulama birliği meclis toplantısı Birlik Başkanı Yaşar Doğan önderliğinde birlik binasında yapıldı.
Toplantıya Musabeyli Sulama Birliği Başkanı Yaşar Doğan, Topaç Köyü, Musabeyli Köyü, Dayılı Köyü, Musabeyli Boğazı Köyü, Beyvelioğlu Köyü, Sağlık Köyü birlik üyelerinin yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DSİ 123.Şube Müdürlüğü ilgili birimleri katıldı. Musabeyli ve Çere Köyleri Sulama Birliği Başkanı Yaşar Doğan, yaptığı konuşmada 2014 yılında 18 bin 500 dönüm arazinin sulamasının yapılacağını ve söz konusu sulamanın yapılacağı bölgelerde maliyetlerin ciddi oranlarda düşeceğini belirtti. 8 köyde yapılacak olan sulama ile çiftçilerin sıkıntılarının giderileceğini kaydeden Birlik Başkanı Doğan, “Topaç, Musabeyli, Dayılı, Musabeyliboğazı, Beyveloğlu,Sağlık, Pembecik ve İğdecik köylerimizin sulaması yapılacak. Örnek veriyorum arazisini 10 bin liraya sulayan bir çiftçinin sulama maliyeti 3 bin 500 liraya düşecek. Hem masraf azalacak, hem verim artacak. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz bu sayede hem kaliteli hem de rekoltesi yüksek oranda ürün elde edecek.” dedi.
Konuşmaların ardından Doğan, birlik üyelerinin sorun ve isteklerini dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.