""

ÇİN’Lİ YATIRIMCILARA YOZGAT’I KİM TAVSİYE ETTİ « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:25

ÇİN’Lİ YATIRIMCILARA YOZGAT’I KİM TAVSİYE ETTİ

ÇİN’Lİ YATIRIMCILARA YOZGAT’I KİM TAVSİYE ETTİ
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2017 - 7:00

Çinli yatırımcıları Yozgat’a kim getirdi daha açık bir ifade ile Yozgat’ı bu adamlara kim ya da kimler tavsiye etti.

Bu konuda birkaç bilgi notu ulaştı elime bunları sizlerle paylaşacağım ama önce ne durumdayız biraz hatırlamamız gerekiyor.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi hatırlanacağı üzere 1993 yılında kuruldu. Bu tarihten günümüze buranın geleni, gideni, gezeni hiç eksik olmadı.

Organize Sanayi Bölgesindeki görevli arkadaşlar sağ olsunlar geleni getirdiler, gideni yolcu ettiler.  Daha öncede yazılarımda ifade ettiğim gibi seçimden seçime ya da ihtiyaç halinde hatırlanan Yozgat OSB’de bir iş yapan pişman bir de iş yapmayan pişmandır.

Neyse derdim ya da niyetim olumsuz düşünceleri davet etmek değil. Fakat her şey bir tarafa sonuç her ne olursa olsun, geleni, gideni birbirimizden kısmanın ne alemi var, anlamış değilim.

Hatırlanacağı üzere Çin’den bir grup İş adamı geçtiğimiz hafta içinde Yozgat’a gelerek, Organize Sanayi Bölgesinin ne durumda olduğunu, kendileri ve yatırım için uygun olup olmadığını incelediler.

Bu konuda basına yansıyan haber aynen şöyle:  Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zıbın ve Yatırımcı Song Jing, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Gayretli ile Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ı ziyaret eden Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zıbın ve Yatırımcı Song Jing’e ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, Yozgat’ta ki yatırım fırsatlarını anlattı. Valilikte gerçekleşen toplantının artından Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zıbın ve Yatırımcı Song Jing Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. OSB Müdürü Erdoğan Öztürk, Çinli yatırımcılara OSB ve yatırım yapmaları halinde yararlanacakları teşvikler konusunda bilgi verdi.
Yozgat’ın potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Vali Kemal Yurtnaç, gelen yatırımcıların özellikle bürokratik engellere takılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yozgat’ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının Yozgat’a yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önlemek ve Yozgat’ı  yaşanabilir bir şehir yapmak için gayret sarf ettiklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “ Üreten şehirler istihdamı artıran şehirlerdir. Yürüyen bir ekonomide üretmezseniz sisteme dahil olamazsınız. Biz de üretme hedefi ile yola çıktık. Yabancı yatırımcılarımız da yavaş yavaş Yozgat’ın potansiyelini görmeye başladı. Bu da bizim üreten Yozgat’ı ortaya çıkartırken kilometre taşlarımızı oluşturacak” dedi.

Bu konuda İstanbul’dan bazı dostlarla telefon görüşmemiz oldu. Aynı Haberin başka yerlerde farklı şekilde kaleme alınması İstanbul’da yaşayan, dertleri Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması olan hemşerimizi belli ki, çok rahatsız etmiş.

Adamlar haklılar, Yozgat’a bir şeyler yapılmasına vesile olmak için gayret eden hemşerilerimizin yaptıklarının göz ardı edilmesi elbette hoş bir durum değildir. Kaldı ki, güzel bir söz vardır. “Marifet İltifata tabidir” Son söz insanların gayretlerini, çabalarını görmezden gelen doğru değildir. Amaç,gaye Yozgat için bir şeyler yapmaksa o zaman herkes birbirine saygı duyacak, yapılanları görmezden gelmeyecek, herkes birbirine destek olacak. Yozgat ancak böyle gelişip, kalkınabilir.

Daha önce olduğu gibi şimdide Çinli İşadamlarını Yozgat’a yönlendiren İstanbul Yozgatlılar federasyonu yönetimini ve emeği geçen herkesi kutluyor, çalışmaların devamını diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.