""

Çipli kimlik kartına 5 Bin 400 kişi başvurdu « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:28

Çipli kimlik kartına 5 Bin 400 kişi başvurdu

Yozgat’ta 2 Ocak tarihinden itibaren verilmeye başlanılan çipli kimlik kartına il genelinde 10 gün içinde 5 Bin 393 kişi müracaatta bulundu.

Çipli kimlik kartına 5 Bin 400 kişi başvurdu
Son Güncelleme :

14 Ocak 2017 - 7:00

Edinilen bilgilere göre; müracaatların yoğun bir şekilde devam ettiği belirtilirken, vatandaşlar yeni kimlik kartı almak için nüfus müdürlüklerine akın ediyor.
15 yaş ve üzeri olan vatandaşların yeni çipli kimlik kartına bizzat kendilerinin başvuruda bulunması gerekiyor. Müracaatta ise isteyen sağlık kuruluşundan aldığı kan grubu belgesini de ibraz edebilir.
Çipli kimlik kartı için nüfuz cüzdanı ve biyometrik fotoğrafla birlikte 16 lira ücret alınıyor. Müracaat esnasında bir kişinin işlemleri yaklaşık 7 dakika da tamamlanırken, kimlik kartının 2 hafta içerisinde belirtilen adresine gönderiliyor. Yeni kimlik alımı için gerekli parmak izi sisteme yükledikten sonra diğer işlemleryapılıyor. Teknolojiye ve çağa uygun şekilde elektronik, tasarlanmış kimliklerin daha güvenlikli olduğu ifade ediliyor.
Yozgat ve ilçe nüfus müdürlüklerinde devam eden yeni kimlik müracaatlarına şuana kadar yaklaşık 5 bin 400 kişinin başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Yetkililer ilerde yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların biran önce yeni kimlik almak için başvuruda bulunmalarını öneriyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.