""

Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:02

Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon toplantısı yapıldı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması hakkında Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı ilk toplantısı yapıldı.

Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

03 Mart 2017 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Destek Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda İl Müdürü Abdullah Neşeli, 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarında 21 çocuğun kuruluşlara kabul edildiğini, 24 çocuğun aileye teslim edildiği, 25 çocuğa ise mahkemelerden koruyucu önleyici tedbir kararları alındığını iki ay süresince de 648 çocuğun ailelerine 849 Bin 583,38 TL sosyal ekonomik destek sağlandığını ifade etti. Neşeli, çocuklara yönelik yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgiler verdi.
Yapılan sunumların ardından toplantıda, mahkemelerin çocuklara yönelik vermiş olduğu koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanması, Yerel Yönetimler tarafından sosyal çalışma görevlileri istihdamın gerekliliği öncelik verilerek çocuk hakkında mahkemelerce verilen tedbir kararlarının uygulanmasında çocuk ve aileye ikamet yakınlığı fırsatı sağlanması ve ailelerin desteklenmesi,Kurumlarca uygulanmakta olan koruyucu ve destekleyici tedbirlere ait usül ve esaslara yönelik kararlar alınırken aileyi güçlendirme ve çocuğu koruma amaçlı kamu, özel sektör çalışanları ile halka yönelik Yozgat merkezde “Aile İletişim Semineri”. Öncelikli Sorgun ve Yerköy İlçeleri olmak üzere il genelinde çocukları koruma ve bilgilendirme amaçlı seminerler düzenlenmesine yönelik kararlar alındı
Toplantı,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Ocak ve Şubat aylarında koruma ve bakım altında iken aileye teslim edilen çocukların anne ve babalarından iş ve istihdam sıkıntısı çekenlerin İş-Kur İl Müdürlüğüne bildirilmesi. İş-Kur Müdürlüğünce iş ve istihdama yönelik çalışmalar yürütülmesi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Ocak ve Şubat Aylarında koruma ve bakım altında iken aileye teslim edilen çocukların ailelerinden ekonomik yoksunluk yaşayanların İl veya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirilmesi.İl veya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile aileye ayni veya nakdi yardım sağlanması. İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bildirilen suça sürüklenen veya korunmaya muhtaç çocukların ailelerini destekleyici kurs düzenlenmesi. İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve İlçe Özel İdarelerincetarafından aile ve çocuk konusunda kişisel gelişim uzmanları tarafından konferans ve seminerlerin düzenlenmesi. Yerel yönetimlerce çocukların istismarına açık metruk binaların yıkılması, sokak aydınlatmaların sağlanması ve çocuk oyun alanları ile parkların düzenlenmesine yönelik kararlar ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.