""

Çocuk Meclisi seçimleri yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:04

Çocuk Meclisi seçimleri yapıldı

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Çocuk Meclisi seçimleri yapıldı.

Çocuk Meclisi seçimleri yapıldı
Son Güncelleme :

13 Şubat 2017 - 7:00

Kent Park Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen seçimde 26 asil 26 yedek olmak üzere 52 üyeden oluşan Çocuk Meclisi üyeleri belirlendi.
Seçime Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz ve her okuldan belirli sayıda öğrenci katıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz, yaptıkları konuşmada öğrencileri tebrik ederek Başarılar diledi.
Oldukça heyecanlı ve iddialı oldukları gözlenen öğrenciler, seçimde 26 asil ve 26 yedek olmak üzere 52 üyeden oluşacak çocuk meclisinin belirlenmesi için tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi oylarını kullanarak sandığa attılar.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, “Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğümüzün her sene yapmış olduğu bir çalışma çocuk meclisinin seçimi yapılıyor. Buradaki amacımız Belediye Başkanımız Sayın Kazım Arslan’ın yönetim anlayışındaki katılımcı çoğunluğun sağlanması için insanların içerisinde birey olarak bulunan çocuklarımızın da Yozgat’ın yönetimindeki katkısını sağlayabilmek için yapılan bir çalışmadır. Çocuk Meclisimizi burada kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz tarafından seçimlerimiz yapılıyor. Seçimler yapıldıktan sonra çocuklarımızın aldığı kararları belediye meclis üyelerimize sunacağız ve belediye meclis üyelerimizden aldığımız kararla çocuklarımızla birlikte Yozgat’ı yönetmiş olacağız.”dedi.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz’da bu yıl çocuk meclisi seçimlerinin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Solmaz, “Yozgat Belediyesi Çocuk Meclisimizin bu yıl 3’sünü düzenliyoruz. Çocuk Meclisi, Belediye Başkanımız Sayın Kazım Arslan’ın çocuklarımıza hediyesidir. 26 asil ve 26 yedekten oluşan bir platformdur. Çocuklarımızda farkındalığı yüksek, ilimizin sorun ve sıkıntıları çocuk gözüyle analiz edebilen, çocuk gözüyle bize aktarabilen çocuklarımın burada olmak istedik.
Yaklaşık iki hafta boyunca bütün okullarımızı dolaştık. Çocuklarımızın bize en fazla sordukları soru; ‘Hocam ben seçilemem ki, ben kenar mahallede oturuyorum,’ bizde onlara kendi seçeceğimiz çocukları platformda bulunduracak olsak bizler sizlere gelmezdik dedik.
Belediye Başkanımızın isteği, tüm mahallelerimizdeki okul öğrencilerimizin burada olmasıydı. Çok şükür bugün burada 300 tane öğrencimizle seçime gitmiş olduk. Bir öğrencimiz kendisi ile birlikte 3 kişiye daha oy verebilecek. Kendi verdikleri oyla seçime katılmış olacaklar.
Öğrencilerimiz kaç oyla meclise girebiliriz sorularını da sıkılıkla soruyorlar. Bizde onlara siz ne kadar çok çalışır, ne kadar çok oy toplayabilirseniz, alabildiğiniz en yüksek oyla girebilirsiniz diye açıklama yapmıştık şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum.”diye konuştu.
Öğrencilerde çocuk meclisi üyeliğine seçilmek için oy kullanacaklarını belirterek başkan seçilebilmek için aday olacaklarını ifade ettiler.
Çocuk Meclisi Üye seçimlerinde yaklaşık 300 öğrenci oy kullandı. 26 asil ve 26 yedek üyeden oluşacak çocuk meclisinin belirlenmesinin ardından yaklaşık iki hafta sonra yapılacak seçimde Çocuk Meclisi Başkanı ve başkan yardımcısı belirlenecek.
Konuşmanın ardından çocuk meclisi üyelerinin belirlenmesi için öğrenciler oylarını kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.