""

Coşkun: Atatürk Devleti ve Milleti için mücadele etmiş bir kahramandı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:12

Coşkun: Atatürk Devleti ve Milleti için mücadele etmiş bir kahramandı

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin egemenliği, ülkesinin dünyada itibarlı ve güçlü bir devlet olması için mücadele etmiş kahraman bir vatan evladı olduğunu söyledi.

Coşkun: Atatürk Devleti ve Milleti  için mücadele etmiş bir kahramandı
Son Güncelleme :

10 Kasım 2016 - 7:00

Coşkun, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’e vefatının 78’inci yıl dönümünde rahmet ve minnetle andı.
Coşkun, milleti ile birlikte el ele verip, her türlü zorluğa rağmen Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir asker, bir devlet adamı, bir komutan olduğunu söyledi.
“Büyük bir komutan olarak milletiyle birlikte İstiklal mücadelesini zafere ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük bir devlet adamı ve lider olarak millet egemenliğine dayanan, itibarlı ve güçlü devlet, üreten ve geleceğe güvenle bakan bir toplum oluşturmayı amaçlamıştır” diyen Coşkun,
“Türk milletinin içerisinden çıkmış bir vatan evladı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, -Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır- diyerek, fikirlerinin ülkemizin birliği, bütünlüğü ve geleceği adına nedenli önemli olacağını ortaya koymuş, ileri görüşlü bir devlet adamıdır. O’nun aziz hatırasına sahip çıkmak, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek, onun kendi deyimiyle ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ çıkarmakla mümkün olacaktır.
İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, daha itibarlı, daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye olacaktır. Bu şuurla bizler, gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümekteyiz. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.