""

Coşkun: Çanakkale ruhu nesilden nesile aktarılmaya devam edecek « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:37

Coşkun: Çanakkale ruhu nesilden nesile aktarılmaya devam edecek

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Çanakkale’nin muazzam ruhunu iyi idrak etmek gerektiğini belirterek; “Geçmişten günümüze nice hain girişimler, niyetler olmasına rağmen bu ruhun nesilden nesile aktarıldığını, aynı şekilde aktarılmaya devam edecektir” dedi.

Coşkun: Çanakkale ruhu nesilden  nesile aktarılmaya devam edecek
Son Güncelleme :

18 Mart 2017 - 7:00

AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada önemli mesajlar verdi.
“Onlar ki kahramanca vatanı uğruna kahramanca şahadete yol alan cennet mekan şehitlerimiz. Bizler onları kalbimize gömdük. İhanet kurşunlarını sıkanlar Allah’ın izni, devletimizin kudreti, milletimizin sağduyusu sayesinde kahrıbelasını bulacaktır” ifadeleri ile başladığı açıklamasında Coşkun; “Tarihte olduğu gibi bu gün de bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Allah’ın izni ile bu acıların üstesinden gelecek huzura ve sükuna hep birlikte kavuşacağız” dedi.
Bu günlerde millet olarak üzerimize düşen en önemli görevin muazzam Çanakkale Ruhunu iyici idrak etmek ve nesilden nesile aktarmak olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
“Bugün bizlere düşen asıl görev, Çanakkale’nin o muazzam ruhunu iyice idrak etmektir. Geçmişten günümüze nice hain teşebbüse rağmen yok olmayan bu ruhu nesilden nesile aktarmaktır. Toprak altında medfun bulunan, lakin hala diri olan aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmaktır. Onların uğruna canlarını feda ettikleri yüce değerlere sımsıkı sarılmaktır. Zira cennet kokulu bedenlerini göremesek de, seslerini işitemesek de şehitlerimiz, bizden bunu istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Ve hainler her zaman cezasını elbette bulacaktır. Memleketi karıştırmaya çalışan hainlere, bölücülere verilecek olan en iyi cevap Türk bayrağıdır. Kalplerimize astığımız Türk bayraklarını evlerimize, iş yerlerimize, sokağımıza da asarak duruşumuzu en net şekilde ortaya koyalım. Yozgat’ımız milli duyguları hassas vatandaşlarımızın şehridir. Bu günlerde ortaya konulacak, birlik ve beraberliğin tesisi, dün olduğu gibi yine şanlı bayrağımızın gölgesi olacaktır. Bu vesile ile tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum, ailelerine hürmetlerimi sunuyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.