""

Coşkun: Üç aylar islam alemi için mübarek olsun « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 22:32

Coşkun: Üç aylar islam alemi için mübarek olsun

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, üç ayların Türk milleti ve İslam Alemi için hayırlar getirmesini temenni etti.

Coşkun: Üç aylar islam  alemi için mübarek olsun
Son Güncelleme :

30 Mart 2017 - 7:00

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, üç aylar olarak isimlendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının; insanlık için sunulmuş manevi bir iklim olduğunu belirterek; “Bu iklimden istifade etmek, gönül kapılarının samimiyetle açılması anlamına gelir. Manevi iklimin nimetlerinden istifade edenlerden olmak için kulun kula gönül kapılarını samimiyetle araladığı üç aylar geçirme gayretinde olmalıyız” dedi.
Coşkun da üç ayların başlangıcı; Kamerî takvimin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ayları olan, Recep, Şaban ve Ramazan ayının Yozgat’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Coşkun mesajında, insanlık için önemli bir yeri olan üç ayların kazanımlarına dikkat çekerek; “Manevi iklimi insanlığı çepeçevre saran bu manevi atmosferden istifa etmeninin tam zamanıdır” dedi.
“Sevgili Peygamberimiz, mübarek üç aylar için, “Recep Allah”ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümetimin ayıdır” buyurmuşlardır” diyen Coşkun, şunları kaydetti:
“Rasulullah, Ramazan ayı dışında en fazla Recep ve Şâban aylarında oruç tutmuşlardır. Recep ayı girdiğinde de, “Allah”ım, bize Recep ve Şaban”ı mübarek kıl ve bizi Ramazan”a ulaştır” diye dua etmiştir. İnsanlığın kan, gözyaşı, fitne ateşi ile çepeçevre sarıldığı, dünyamızı aydınlatan güneşin çepçevre karabulutlarla sarıldığı bir alemde bize düşen manevi iklimin nimetlerinden istifade etmektir. Mübarek üç aylar vesilesi ile Yozgatlı hemşerilerime, ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne üç ayların, hayır, mutluluk getirmesini diliyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.