""

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR! « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 17:26

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR!

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR!
Son Güncelleme :

26 Nisan 2017 - 7:00

Birçok ilde olduğu üzere Yozgat’ın da çözüm bekleyen sorunları oldukça fazla olduğu muhakkaktır. Bu bağlamda daha evvelden neler söyledik, neler konuştuk kısaca bir hatırlayalım:

Bir ilin kalkınması ve gelişmesi bakımından Çevre ve demiryolu şart. Yozgat, kalkınacak iller arasına alınsın dedik, hayvancılıkta marka olsun dedik, organize sanayi bölgesine yatırımcı getiremedik dedik mi?, dedik.

Çevremizdeki İller göç alırken, Yozgat aynı yerde saymak şöyle dursun kan kaybetmeye devam ettiğini de çok defa konuştuk.

Yakın zamanda Çorum’a gidenler görmüştür, beğenmediğimiz Alaca bugün çevre yoluna kavuştu. Devlet hastanesi gibi lokomotif sayılabilecek kamu yatırımlarını  çevre yolu kenarına yaparak, şehrin önünü açtı.

Ya biz Çevre yolu olmazsa olmazlarımız dedik, yerine şehrin göbeğine alt geçit yaptık, geçici çözüm bulduk, buna sevindik.

Demir yolu şehrimizin önemli ihtiyaçlarından dedik, şimdilik verilen tarihleri unuttuğumuz gibi yeni tarih ne zaman verilecek bunu bekliyoruz.

Ne garip kalkınan illerden olamadık, kalkınmış iller arsında yer bulamadık.

Ne hikmetse Hayvancılıkta rekor kırıyoruz, et konusunda Türkiye markası oluyoruz, Yozgat kavurması ürettik, fakat ortada bir şey yok elle tutulur, gözle görülür.

Organize bölgesi yaptık, şehrin görünmez yerine attık, fabrika yerine depo yaptık. Buranın tabelasını daha yeni dikmeyi akıl ettik.

Bugün bazı siyasiler biz Yozgat’a Organize Sanayi Bölgesi yaptık diye övünürken, hem gözden hem gönülden ırak üç/bel yatırımcı geldiğine geleceğine bin pişman kimse ne görüyor, ne de seslerini duyuyor.

Yozgat’ın sorunları o kadar çok ki, ilgilenen ise bir elin parmak sayısını geçmiyor. Akiller toplanıyor, sorunları tartışıyor ama atılan somut bir adım maalesef yok.
Çünkü sadece tartışılıyor. Karşılıklı sohbetler oluyor, yemekler yeniyor, çaylar içiliyor, sonuç sıfıra sıfır elde yine var sıfır.

Allah’tan Valilik var. Valilik tarafından yapılan bir takım kamu yatırımları sayesinde ilde bir hareketlilik söz konusu. Daha ne kadar devam eder bilemem ama Valilikte olmasa hayatımız tümden kaydı demektir.

Daha önce de yazdım Üniversite ile bütünleşemeyen bir şehir, şehir olmaz dedim. Kim duydu, kulaklar her zaman ki gibi ya tıkalı ya da tespitlerimiz görmezden gelmeye devam ediyor. Dün Bozok Üniversitesi, Bahar Şenliklerinin 10’uncusunu düzenledi. Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklere katılıma baktığımızda ne demek istediğim açıkça görülecektir.

Yozgat göç veriyor, Yozgat her gün kan kaybediyor, bu şehir için acil eylem planları ortaya konulmalıdır.

Merkez nüfusunun artıyor olması belik tesellidir ama şehrinde sorunlarının devam ettiğini görmezden gelemezsiniz.

Şehri yeni imar alanlarıyla önünü açmadıkça şu iki dağ arasındaki yap/bozlarla zaman kaybetmeye devam edilmesi sorunların daha da artacağının habercisidir.

Çünkü yıllardır süre gelen, imarda yapılan hatalar, her gün daha da çok belirginleşiyor.
Demem O ki; artık 30 yıl önceki Yozgat’ı konuşmayı bırakmalıyız.  Çünkü otuz yıl önceki caddeler, sokaklar yeterliydi, fakat bugün aynı caddeler, sokaklar ihtiyaca cevap veremez duruma geldi.

Yeniden imar planları yapılmalıdır.

Öncelikli olarak şehrin çarpık yapılanmasına dur denmeli.
Yeni yerleşim alanları açılmalı.

Büyük bulvarlar açılıp geniş caddeler ve sokaklar oluşturulmalı.
Şehrimizin araç sayısı artı, caddeler, sokaklar otomobilden geçilmiyor.
Şehrimizin merkez yolları otomobil sayısına cevap vermez duruma gelmiş durumda.
Trafik sorunu her gün çekilmez oluyor.

Yazacak ve konuşacak daha çok şey var ki; artık yutkunmaya başladım içim daraldı nokta yerine şimdilik virgül atıp ilk fırsatta kaldığım yerden yazmaya devam edeceğim.

  • Farkındalık oluşturmak adına yapılan faaliyete destek vererek, kurumun çalışmalarını destekleyen Bürokrat!
  • Temel eğitimden ortaöğretim eğitimine geçiş sınavına sayılı günler kala öğrencilere önemli uyarılarda bulunan Uzman!
  • Bahar Şenlikleri kapsamında yapılan bir takım materyalleri tek bir yerden alınması için talimat verdiği iddia edilen yetkili!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.