Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile İl Başkanlığının önemi artmıştır

AK Parti Yozgat İl Başkan Adayı Mali Müşavir ve Bağımsız

AK Parti Yozgat İl Başkan Adayı Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi, İktisatçı- Ekonomi Uzmanı Hüseyin Durusoy, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile iktidar partisi İl Başkanlığının öneminin artmış olduğunu ve konumunun güçlendiğini söyledi.

AK Parti İl Başkan Adayı Hüseyin Durusoy, yapılacak kongrede İl Başkanı seçilmesi halinde yapacağı çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile birlikte İktidar partisi il başkanlarının esas  görevlerinden birisininde Cumhurbaşkanı Hükümeti (Bakanlıklar), Genel merkez, Millet Vekilleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, arasında koordinasyonu ve uyumu sağlamak olduğunu vurgulayan Hüseyin Durusoy, “ Bir nevi Koordinasyon görevi üstlenen iktidar partisi il başkanları  Cumhurbaşkanının da ildeki temsilcili konumundadır. Bu sebeple Cumhurbaşkanımızdan aldığımız talimatlarla millet vekillerimiz dahil bütün teşkilatlarımız arasındaki koordinasyonu birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde sağlamak il başkanının görevidir. Başarı birlikten beraberlikten dirlikten ve düzenden geldiğini çok iyi biliyoruz. Kimsenin birliğimizi beraberliğimizi dirliğimizi ve düzenimizi bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”dedi.

UYUMLU BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

“Yozgat’ımızın ve halkımızın beklentileri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Yardımcımızla  ve Milletvekillerimizle olumlu, uyumlu bir çalışma içerisinde olacağız.”diyen Durusoy, “Onların engin tecrübelerinden ve siyasi pozisyonlarından istifade ederek Yozgat’ımıza, ilçelerimize beldelerimize ve köylerimize hizmetlerin en iyilerini almak, halkımızın beklentilerini karşılamak için, var gücümüzle çalışacağız.”diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ ADALET OLACAK

Önceliklerinin adalet olacağını vurgulayan Durusoy, “ Önceliğimiz adalet olacak. Hak olacak, hukuk olacak. Özellikle de garipler ve kimsesizler olacak. Milletimizin Kültürel Yapısı Milli  ve Manevi Değerleri olacak. Attığımız her adımda milletimizin memnuniyetini isteklerini ve beklentilerini esas alacağız. Halkımızın isteklerini, beklentilerini sorunlarını, problemlerini, hiçbir ayırım yapmaksızın konuşarak uzlaşarak çözeceğiz. Yerelden ve Yerinden Bütün Dinamikleri Harekete Geçireceğiz. Ekonomi birinci önceliğimiz olacak. İşsizlik ilimizin en önemli sorunlarından biri gençler bizim geleceğimiz. Onların dinamizminden istifade edeceğiz. Kadınlarımızın ferasetine inanıyor ve güveniyoruz onların daha mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamaları için her türlü gayretin içerisinde olacağız. Eğitimde başarılı olamazsak gelişmeyi sağlayamayız. O sebeple eğitimi önemsiyoruz. Meslek liseleri işsizliğin önlenmesinde önemli bir yapı taşımızdır. Meslek liselerimizin daha başarılı olması için milli eğitim ile birlikte koordinasyonu sağlayarak gerekli çözümleri üreteceğiz. Başta Bozok Organize sanayi ve hayvancılık özel organize sanayi olmak üzere Sanayi, Turizm, Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ile işsizliğin azaltılmasında ana önceliğimiz olacak. Yerköy Yozgat Merkez ,Sorgun, Sarıkaya ve Boğazlıyan İlçelerimizin Sanayi bölgelerinin  ha hızlı bir şekilde gelişmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Çayıralan ,Akdağmadeni ,Kadışehri Çekerek ve Aydıncık İlçelerimiz için Orman İşletmeleri ve Doğa turizminin yanını sıra tarım ve hayvancılık merkezi olması noktasında gerekli projelerimizi bakanlıklarımıza sunacağız. Çandır, Yenifakılı, Şefaatli ve Yerköy ilçelerimiz ile Saraykent ve Kadışehri ilçelerimizde  özellikli tarımsal kalkınma  projeleri ile destekleyerek çiftçilerimizin ve esnaflarımızın gelir düzeylerini artıracağız. Bütün ilçelerimize ait turizm potansiyelini harekete geçireceğiz. Özellikle Sorgun, Saraykent, Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerimizdeki termal kaynakların daha aktif kullanılması noktasında gerekli çalışmaları yapacağız. Esnaflarımızın sorunlarını birlikte yaşıyoruz. Şehrimizin bütün ilçeleri ile bir bütün olarak gelişmesi ve kalkınması için projelerimiz hazır. Bunları birlikte gerçekleştireceğiz. Yozgat bütününde toplumun Sosyal ve kültürel yapısını ve değerlerini önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Ak partinin Yozgat özelinde 2023 hedeflerini 2053-2071 vizyonunu gerçekleştirmek ana hedefimizdir. Gelişmiş ve modern bir şehrin yanında, bütün ilçeleri ile birlikte kalkınmasını gerçekleştirmiş Türkiye ortalamasının üzerinde bir gelir düzeyine ulaşmış ve Dünyanın en huzurlu ve mutlu insanlarının yaşadığı bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

 

Reklamı Geç