""

Def çalarak evinin geçimini sağlıyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:33

Def çalarak evinin geçimini sağlıyor

Yozgat’ta Ersin Yaylı(33) isimli vatandaş, insan yoğunluğunun olduğu caddelerde ve alt geçitlerde def çalarak ve ilahi söyleyerek topladığı bahşişlere evinin geçimini sağlıyor.

Def çalarak evinin  geçimini sağlıyor
Son Güncelleme :

08 Aralık 2016 - 7:00

Soğuk kış günlerine ve eksi 5 derecelere kadar düşen hava sıcaklığına aldırmadan alt geçitlerde def çalan ve ilahi söyleyen Yaylı, bu şekilde bahşiş toplamaya çalışıyor.
Bir yıldır cadde ve alt geçitlerde def çalarak ve ilahi söyleyerek evinin geçimini sağlamaya çalıştığını söyleyen Ersin Yaylı, “Epilepsi hastası olan eşime baktığım için geçen yıl çalıştığım şirketten ayrılmak zorunda kaldım. Eşimle ilgilenmem ve ilaçlarını düzenli alması gerekiyor. Birde 8 yaşındaki oğluma da mecburen ben bakıyorum. Hava çok soğuk, üşüyorum ama şikayetçi de değilim. Evimizin geçimi için mecburen çalışmak zorundayım. Eşime ilaç rapor kağıdı çıkaracağım en azından bu sayede ilaç almamız daha kolay olur.” dedi.
Vatandaşların kendisini görünce şaşırdıklarını bir süre izledikten sonra bahşiş verdiklerini anlatan Yaylı, “Sokak müzisyenliği genelde metropollerde ve büyük şehirlerde görmek mümkün. Ama Yozgat’ta belki de ilk defa ben yapıyorum. Beni defle ilahi söylerken gören vatandaşlar önce durup biraz izliyor. Acaba mülteci mi diye merakla dinledikten sonra bahşiş veriyor. Yaz olsa tabi ki daha iyi olurdu. Fakat mevsim kış olduğu için dışarıda olmak ve saatlerce def çalmak kolay bir iş değil ama ekmeğimiz için mecburen yapmak zorundayım. Allah’a şükür sağlığım yerinde dilenmiyorum ve yanlış bir şey de yapmıyorum sadece eşim ve çocuğumun geçimini sağlama adına böyle bir iş yapıyorum. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Müzisyenlik konusunda oldukça iddialı olduğunu söyleyen Yaylı, bir albüm çıkarmak için çalışmalara başladığını ve bu konuda kendisine destek olunmasını istedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
ersin yaylı 16 Aralık 2016 / 01:17 Cevapla

selamınen güzeli ile selam yozgatlı kardeşlerime göstermiş oldukları ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim evet ilahi albümü yapacağız topladığım bahşişlerin bir kısmını bu albüm işi için biriktirmeye çalışıyorum sağ olun var olun