""

Defineciler izleyiciyle buluşacak « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 01:09

Defineciler izleyiciyle buluşacak

Yozgat’ta uzun yıllar faaliyetini sürdüren Tiyatro Sürmeli’nin yeni oyunu prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

Defineciler izleyiciyle buluşacak
Son Güncelleme :

26 Nisan 2024 - 18:08

Tiyatro Sürmeli’nin yeni sezon oyunu “ Defineciler” 28 Nisan Pazar günü saat 18 ve 20’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda Yozgatlı tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Kuruşunun 25’inci yılında Soner Tumgan’ın yazdığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katlılarıyla hazırlanan “Defineciler” adlı tiyatro oyunu, Yozgat’ın tiyatrosu, Tiyatro Sürmeli tarafından son hazırlıkları yapılarak seyircisini beklemeye başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından profesyonel tiyatro olarak tescilli ve 25 yıldır Yozgat’ta faaliyetle gösteren Tiyatro Sürmeli her yıl olduğu gibi bu yılda hazırladıkları komedi oyunuyla izleyenlerine keyifli anlar yaşatacak.
Oyun günümüz Türkiye’sinde, zenginlik hayali kuran iki kafadarın başından geçen olaylar üzerine kurulu. Satın aldıkları bir haritayla yola çıkan iki kafadar, şimdiye kadar kimsenin bulamadığına inanılan sözde Hürrem Sultan’ın kayıp sandığının peşine düşerler.
Sandığı bulmak üzere tüm paralarını bu işe yatarın defineciler beklenmedik bir misafirle başları belaya girer.
Derin bir çukurun içine saklanmış hazine sandığını bulduklarını düşünen bu iki kafadar hiç tahmin edemedikleri büyük bir oyunun parçasına haline dönüşmüştür.
Define arama noktasında büyük bir tecrübeye sahip ama bugüne kadar hiçbir şey bulamamış Saffet karakterini Soner Tumgan, onun en yakın arkadaşı olan Hacı karakterini Hacı Hatipoğlu, sürpriz misafir ise Osman Selek canlandırıyor.
İl Kültür ve Turizm müdürlüğe ait salonda 28 Nisan Pazar günü Saat 18’de ve 20’de iki seans olarak başlayacak oyunun ışık ve müziklerini ise Sümeyye Selek ve Mihriban Torun yapacak.
Defineciler adlı oyun 29 ve 30 Nisan aynı saatlerde Kültür Müdürlüğü salondan sergilenerek Nisan programı sona erecek.
Tiyatro Sürmeli Mayıs ayında da sahne almaya devam edecek.
2,3,4 Mayıs da yine Kültür müdürlüğü salonunda sahne alacak olan Tiyatro Sürmeli 12 Mayıs da Ankara turnesine çıkacak.
Mayıs ayının son haftasında oyunlarına Yozgat devam edecek olan Tiyatro Sürmeli 31 Mayıs akşamında definecilerin gala gecesini düzenleyecek.
Oyunu izlemek isteyen sanatseverleler biletlerini biletinial adlı elektronik bilet satış noktasından ve oyun günü Kültür Müdürlüğü gişelerinden ulaşabilecek./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.