""

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKARAK GÜÇLÜ KALABİLİRİZ « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:42

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKARAK GÜÇLÜ KALABİLİRİZ

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKARAK GÜÇLÜ KALABİLİRİZ
Son Güncelleme :

14 Nisan 2017 - 8:45

Gerek Türkiye’miz gerekse Yozgat’ımızda yaşarken hayatımızı en iyi şekilde sorgulayıp “hayatın, yaşamın, iş hayatının, iş ahlakının, doğruluk ve dostluğun neresindeyiz?” desem herkesten bir ses çıkacak ve hangisi doğru onu yargılayamaz hale geleceğiz.

İş ahlakından, doğruluktan, dürüstlükten, yetim hakkı gözeten zannetmesin ki yalnızım, kimim, kimsem yok sanmasın, bu dünya da muhakkak ki hiçbir kimse yalnız değildir. Sahipsiz hele hiç değildir. Allah bu insanların muhakkak ki sahibidir, yalnızlığına bir nefestir.

Dolayısıyla bir dost sohbet arasında “Dikkatinizi çekti mi bilemiyorum ama son günlerde Yozgat’ta bir takım taşlar yerinden oynadı, bu durumu hiç hayra alamet görmüyorum. Dilerim bu durumdan zarar gören Yozgat olmaz” dedi.

Burada bir hatırlatma yapmak durumundayım. Bizler Yeniufuk Gazetesini çıkartmaya ilk başladığımız 1990’lı yıllarda Yozgat halkına bir söz vermiştik.

Yayın hayatımız boyunca “İş ahlakından, doğruluktan, dürüstlükten, yetim hakkı gözetenlerin hep yanında, onların sesi, gözü ve kulağı olacağımızı taahhüt etmiştik. İdareci, Amir, Memur, Hizmetli, her kim olursa olsun yetim hakkı gözeten herkese verdiğimiz bu sözümüzü unutmuş değiliz.  Bu yaklaşımımız sanırım çizgimizden ödün vermeden yolumuza devam ettiğimizin bir göstergesi olsa gerek.

Yeniufuk Gazetesi olarak kısa bir süre sonra yayın hayatında 20 yılı şerefli bir şekilde tamamlamanın gururunu yaşayacağız.

Rabbim çıktığımız bu yolda dilerim bizleri sizlere karşı mahcup etmez İnşallah. Gazetemizin öncelikleri her zaman Yozgat olmuştur. Yozgat’ın alimenfaatlerini kendi menfaatlerimiz olarak kabul etmişizdir.

Çok şükür bugüne kadar yaptığımız yayınlarda Yozgat’ın alimenfaatlerine ters düşecek en küçük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadık.

Geçen yıl bugünlerde Basın camiasının sorunlarını konuşmak üzere bizlerinde içinde bulunduğu bir toplantı Yozgat’ta ilk kez yapıldı. Bu toplantıya konuşmacı olarak katılan Ankara Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sayın Nazmi Bilgin, şöyle bir laf etti; “Bizler, Sizler hepimiz bu topraklarda emanetçi değiliz, hepimizin görevleri vardır. Bizler bu toprakların bekçileriyiz, görevlerimizi ülkemizin ve memleketimizin ali menfaatleri doğrultusunda yapmak gibi bir mecburiyetimiz vardır” dedi.

Buradan hareketle Yozgat’ın alimenfaatlerine ters düşecek her türlü olayların karşısında gücümüz yettiği nispette durmaya devam ettik bundan sonra da aynı kararlıkta devam edeceğiz.

Memleketin, Kamu ve Kurumların haklarını haksız yere ne kendimiz yiyeceğiz ne de yenmesine müsaade etmeyeceğiz.

Çünkü haksız yere yetim hakkı yiyen de yenmesine müsaade eden de bizden değildir. Bizim Gazetecilik dışında başkaca mesleğimiz, işimiz yoktur. Bu meslekten rızkını kazanan insanlar olarak işimizin kolay olmadığını biliyor ve mücadeleye bundan sonra da kaldığımız yerden devam edeceğiz.

 

  • Siyasi olarak referandum çalışmalarına kısa süre önce başlayarak, farklı mekanları ziyaret eden Genel Başkan yardımcısı!
  • Referandumda evet diyeceklerini ancak haklarının verilmesinden de vazgeçmediklerini hatırlatan Başkan!
  • Bugün yapılacak karşılaşmada eline geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendirip, temsil hakkı alacak olan ekip!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.