""

Demirel, araç sahiplerini uyardı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 05:18

Demirel, araç sahiplerini uyardı

Yozgat Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Tahir Demirel araç sahiplerine kış aylarında karşılaşılabileceği risklere karşı uyarılarda bulunarak, araçların kışlık bakımının zamanında yapılmasını istedi.

Demirel, araç sahiplerini uyardı
Son Güncelleme :

22 Kasım 2016 - 7:00

Demirel, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi : “Yozgat iklim bakımından kışın oldukça soğuk geçen bir ilimizdir. Bu bakımdan araçların kışlık bakımlarının mutlaka yapılması gerekmektedir. Soğuk, sisli, yağmurlu ve karlı havalarda araç kullanımı her zamankinden daha riskli olduğundan araçların da buna göre hazırlanması gerekiyor. Motorun sağlıklı çalışabilmesi için soğutma suyuna antifriz konulmalı. Antifriz miktarının azalmaması için her zaman için özel sıvılar kullanılmalı. Araçlara özel sıvılar yerine su kullanmak, sudan kaynaklı kireçlenmelere, kireçlenmeler de su kaçaklarına ve hararet problemine yol açar. Bu aylarda özellikle dikkat edilmesi gereken yer motor soğutma suyunun antifriz miktarı. Motordaki su miktarı doğru ayarlanmazsa motor suyu donar ve motor bloğuna zarar verir. Özellikle LPG’li araçlarda motorun sabahları çalışması zorlaşacağından akü kontrol edilmeli. Yeterli değilse yenisi ile değiştirilmelidir.
Seyir güvenliği için silecek lastikleri ve silecek suyuda gözden geçirilmeli. Silecek suyunu mutlaka donmayan katkılı olan sudan seçmeliyiz.”dedi.
Kışlık lastiklerin kar yağışını beklemeden takılması gerektiğini vurgulayan Demirel, “Sürüş güvenliğinin bozulmaması için mutlaka kışlık lastiklerimizi taktırmalıyız ki; aracımız karlı ve soğuk havalarda yola daha iyi tutunabilsin.
Kış seyahatlerinde aracın lastik çapına uygun zincir bulundurulmalı. Mevsim şartlarının ağır olduğu yerlerde arabada bir buz kazıyıcının bulundurması gerekir.”uyarısında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.