""

Demirer: Çiftçi ve üreticilerimizi biz kalkındıracağız « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:02

Demirer: Çiftçi ve üreticilerimizi biz kalkındıracağız

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, Yozgat ve bölge çiftçisinin İYİ Parti iktidarında üretimle kalkındıracaklarını söyledi.

Demirer: Çiftçi ve üreticilerimizi biz kalkındıracağız
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2021 - 10:24

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, memleketi Yozgat’ta bu yıl 11.si düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarını ziyaret etti. Fuarda stant açan firma sahiplerini tek tek ziyaret eden Demirer, işleri hakkında firma sahipleri ile sohbet ederek hayırlı satışlar dileğinde bulundu.


Yozgat ve bölgesinde en fazla göçün köylerde yaşandığını vurgulayan Demirer, “Eskiden çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız hasat döneminde elde ettiği gelirle hem ailesinin geçimini sağlar, hem de çocuklarının eğitim masraflarını karşılarlardı. AKP iktidarının 19 yıllık yanlış politikaları sebebiyle Yozgat’ta tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi. Ülkemiz tarım ve hayvancılıkta eskiden kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken bugün gelinden nokta itibariyle samanı dahi ithal eder duruma geldi. Kendi çiftçimizi ve üreticilerimizi desteklememiz gerekirken bugün Sırbistan’dan, Macaristan’dan et, Hollanda’dan süt ürünleri, farklı ülkelerden buğday, arpa aklınıza ne geliyorsa ithal ediyoruz. Hal böyle olunca çiftçilerimiz sahipsiz kalmıştır. Tarlasında çalışan çiftçi traktörüne mazotu en yüksek fiyattan kullanırken, gemilerde, yatlarda, en düşük fiyattan kullanıyor. Bu adaletsizliğe de İYİ Parti iktidarında son vereceğiz. Ülkemizi yeniden kendi kendine yetebilen üretken bir ülke konumuna getireceğiz. Çiftçi ve üreticilerimizin girdi maliyetlerini düşüreceğiz. Çiftçimize yeniden tarım ve hayvancılığı sevdireceğiz. Bunu söylememin nedeni köy ziyaretlerimizde çiftçilerimiz tarım ve hayvancılıkla bir şey kazanamadıklarını aksine zarar ettiklerini ifade ediyor. Bunun sebebi de tabi ki girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasıdır. Ekim ayı yaklaşıyor. Bu yıl kuraklık sebebiyle çiftçimiz ekeceği tohumunu dahi temin edememiştir. Açıklanan dekar başı 100 Lira kuraklık hibe desteği hala ödenmedi. Çiftçinin banka ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları ertelenmedi. Gübrenin tonu son günlerde gelen zamlarla 7 Bin TL’ye yaklaşmış, mazotun litresi benzinle yarışır duruma gelmiş. Böyle bir tabloda çiftçimizin kar elde etmesi geçimini sağlaması nasıl mümkün olsun. Hayvancılıkta aynı şekilde yem girdi maliyetlerinden dolayı besicilerimiz zor durumda. Bizim iktidarımızda tarım ve hayvancılık canlanacak üretim artırılacaktır. Fuara gelen çitçilerimiz sadece bakınmayla yetinmeyip istedikleri tarım makinelerini rahat bir şekilde alma imkanına kavuşacaktır.” diye konuştu.


Demirer’e fuar ziyaretinde İYİ Parti İl Başkanı Metin Özışık ve partili üyeler de eşlik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.