""

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:09

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Toprak Nasıl Vatan Olur?” konulu ödüllü deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
Son Güncelleme :

08 Nisan 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Başaran, çok sayıda üniversitemiz öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı okunması ve Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan ödül töreni, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Başaran’ın açılış konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Mustafa Başaran konuşmasında; “Biz her sabah kalktığımızda şu soruyu kendimize sormak zorundayız: Toprak nasıl vatan olur? Bu topraklarda yaşayan herkes bu soruyu kendine sormalı. Önemli olan kişinin bu soruyu kendisine sormasıdır. Bilişimiz kaymasın diye bu soruyu kendimize defalarca sormalıyız. Örneğin Çanakkale’ye giden 15 yaşındaki şehitlerimizin aklındaki vatan ile bizim aklımızdaki vatan tanımı aynı mı? İşte bu şuurla hareket ettiğimizde birçok musibetin üstesinden gelebiliriz ve geldik de. İnşallah her gün bu toprakları nasıl vatan yaparız diye düşünür ve bunun mücadelesini veririz.” ifadelerini kullandı. Vali Yardımcısı Şükrü Çakır konuşmasında şunları söyledi: “Bir tapudan, bir araziden, bir arsadan çok farklıdır vatan toprağı. Kanla yoğrulmuş mukaddes ve kutsal bu toprakları başımız dik, alnımız ak, göğsümüzü gere gere her daim korumak ve kollamak görevimizdir. Böyle anlamlı bir yarışmanın vücut bulmasında emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilere ise başarılarının devamını diliyorum.” Protokol konuşmalarının ardından “Toprak Nasıl Vatan Olur?” konulu ödüllü deneme yarışmasında birinci olan Habibe Küçükşengül’e ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, ikinci olan Sümeyye Nur Ünsal’a ise ödülünü Vali Yardımcısı Şükrü Çakır verdi. Yarışmada üçüncülük derecesine giren Engin Altundağ, Rümeysa Çalan ve Nurcan Toptaş’ın ödülleri ise Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi.
Ödül töreni, üniversitemiz Gönülden Kaleme Öğrenci Topluluğu ve Eğitim ve Müzik Öğrenci Topluluğu ortaklığında düzenlenen bu toprakları Türk’e vatan yapanlar için söylenmiş türkü derlemelerinin seslendirilmesiyle son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.