""

Dernek yöneticileri bilgilendirildi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:34

Dernek yöneticileri bilgilendirildi

Yozgat İl Dernekler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Rehberlik ve Uygulamalı Eğitim” programında, dernek yöneticileri, mevzuata dair konular hakkında bilgilendirildi.

Dernek yöneticileri bilgilendirildi
Son Güncelleme :

17 Mart 2017 - 7:00

Dernek iş ve işlemleri kapsamında hem teorik hem de pratik bilgi paylaşımının yapıldığı programdan katılımcılar memnuniyetini dile getirdiler.
İl genelinde kurulu ve faaliyet gösteren 407 dernek, 35 dernek şubesi ve 1 federasyon temsilerinin katıldığı program “Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’n de gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda katılımcılara kısa bir DERBİS tanıtım filmi izletildi ve müteakiben de slayt sunumu eşliğinde programa geçildi. Dernek yöneticilerine, dernekler mevzuatı kapsamında, Dernekler Kanunu, Türk Medeni Kanunu, Yardım Toplama Kanunu ve yürürlükte bulunan diğer ilgili kanunlalar ve uygulamaları hakkında bilgiler verildi. İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu tarafından yapılan bilgilendirilmede dernek yöneticileri teorik bilgilerinin yanı sıra, DERBİS Dernekler Bilgi Sistemi hakkında internet ortamında uygulamalı olarak bilgi paylaşımı yapıldı. Bu rehberlik eğitiminin her yıl yapıldığını vurgulayan Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, düzenlenen böylesi programların dernek yöneticilerine oldukça faydalı olduğunu söyledi. Yurtlu açıklamasında “ Derneklerin iş ve işlemleri elektronik ortamda yürütülmekte olup kırtasiyecilik ve bürokratik anlamda büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Biz de İl Müdürlüğü olarak, hem dernek yöneticileriyle bilgilerimizi paylaşmak hem de DERBİS yazılım sistemi hakkında uygulamalı bilgi vermek amacıyla bu tür etkinlikleri zaman zaman gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmamızın elbetteki olumlu sonucunu görmekteyiz.” diye konuştu.
Dernek temsilcileri programın kendileri açısından oldukça faydalı geçtiğini belirterek İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu’ya teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.