""

Derneklere uygulamalı eğitim « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:22

Derneklere uygulamalı eğitim

Derneklerin iş ve işlemlerinin etkin ve daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla, dernek yöneticilerine “Rehberlik ve Uygulamalı Eğitim” programı düzenlenecek.

Derneklere uygulamalı eğitim
Son Güncelleme :

09 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek programda İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, katılımcılara, derneklere ilişkin değişen mevzuat hakkında bilgi verecek hem de yeni kurulan dernek yöneticilerine dernekçiliği anlatacak.
Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu yaptığı açıklamada, toplantının asıl amacının sivil toplum ruhunun geliştirilmesi olduğunu belirtti. Yurtlu, “Dernek yöneticilerinin mevcut mevzuat bilgilerini yenileyip hatırlatmalarda bulunmak, yeni kurulan dernek yöneticilerine ise derneğin kuruluşundan faaliyetlerine kadar geçen süreçteki mevzuatı paylaşmak amacıyla bu programı düzenlemiş bulunmaktayız. Aynı zamanda da dernekçilerin kullandığı DERBİS dernekler bilgi sistemini uygulamalı olarak anlatacağız.” dedi.
Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde 15 Mart 2017 tarihinde düzenlenecek ve il genelindeki 442 derneğin yöneticilerinin katılacağı programda, derneklerin genel kurul toplantıları, bildirimleri, dernek üyelik işlemleri, lokal ve yardım toplama gibi bir çok konuda geniş bilgiler verilecek.
Sabah başlayıp öğleye kadar devam edecek programda ayrıca, derneklere yönelik mali destek sağlayan fon kaynakları hakkında da gerekli bilgiler aktarılacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.