""

Diva Sen etkinliklerini sürdürüyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:38

Diva Sen etkinliklerini sürdürüyor

Diva-Sen Yozgat Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekli toplantıda Merkez ve köylerdeki din görevlileri bir araya geldi.

Diva Sen etkinliklerini sürdürüyor
Son Güncelleme :

16 Kasım 2016 - 7:00

Sefa Sofrasında düzenlenen toplantıya Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Diva-Sen Yozgat Şube Başkanı Osman Taşçı, Müftülük personeli ile Merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri katıldı. Sendika Başkanı Osman Taşçı, yemek sonrası yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin birlik beraberlik adına kaynaşmaya da vesile olduğunu söyledi. Taşçı, “Sendika olarak din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi ve isteklerinin karşılanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür toplantılar düzenleyerek hem samimi bir birliktelik sağlıyor hem de kaynaşmaya da vesile oluyoruz. Son yıllarda biz din görevlilerinin önemi yaşadığımız süreçte daha da belirgin bir hal aldı. Bizler sorumluluğumuzun farkında ve bilincinde olarak hareket ediyoruz. 15 Temmuz’daki FETÖ/ PDY darbe girişimiyle tamamen ortaya çıkan tabloda dinine, diyanetine ve vatanına bağlı bir nesil yetiştirilmesinde din görevlileri olarak bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Bu vatan bizim ve bizim bu birlikteliğimizi bozmak isteyen iç ve dış güçlere karşı her zaman uyanık olmamamız gerekir. Bu vesile ile bugün toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran İl Müftü Vekilimiz Süleyman Eroğlu başta olmak üzere şube müdürlerimize, din görevlilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu’daDiva Sen Yozgat Şube Başkanı Osman Taşçı’ya bu tür organizasyonlar düzenleyerek din görevlilerini buluşturduğu için teşekkür etti.
Eroğlu, “Diva Sen Yozgat Şubesinin çalışmalarını takdir ediyorum. Güzel önemli çalışmalara imza atıyorlar. Bizlerde toplantıya katılarak personellerimizle yakın olduk, onların sorun ve talepleri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Akdağmadeni İlçemizde bir din görevlisi kardeşimizin evinde çıkan yangında maalesef üç çocuğumuzun yaşamını yitirmesi herkesi olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de cenazeye katılarak ailemizin acısını paylaşması bizleri de ayrıca mutlu etmiştir. Bu konuyla ilgili de sadece din görevli kardeşlerimizin katılacağı bir yardım kampanyası düzenleyerek bu kardeşimizin yaralarının sarılmasına bir nebze olsun katkı sağlamayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.