""

Doğum yapan annelere lohusa şerbeti ikramı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:07

Doğum yapan annelere lohusa şerbeti ikramı

Yozgat Şehir Hastanesinde Emzirme Haftasında Doğum Yapan Annelere Lohusa Şerbeti ikram edildi

Doğum yapan annelere lohusa şerbeti ikramı
Son Güncelleme :

09 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat Şehir Hastanesinde Emzirme Haftasında Doğum Yapan Annelere Lohusa Şerbeti ikram edildi
Şehir Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde doğum yapan anneler, kendilerine geleneksel ’Lohusa Şerbeti’ ikram edilmesine önce şaşırdılar, sonra geleneğin yaşatılmasına vesile olan hastane yönetimine teşekkür ettiler.
Hastalara lohusa şerbetini kendi elleriyle ikram eden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice İpek, lohusa şerbetinin gelenekler arasında özel bir yeri olduğunu söyledi. İpek, “Osmanlı döneminde doğum yapan kadınlara dağıtılan ve sağlık açısından faydalı olan lohusa şerbetini hastanemizde doğum yapan yeni annelerimize ikram ederek bir geleneği yaşatmış bulunmaktayız. Yeni doğum yapan annelerimize bebekleriyle birlikte sağlıklı günler diliyorum. Anne sütünün önemini de anlattığımız annelerimizi eğitimlerle ve doğru emzirme teknikleri ile Şehir Hastanemizde destekleyerek yanlarında olmaya çalışıyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.