""

Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:19

Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdi

Sorgun’da babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp dolara çeviren Milli Egemenlik İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası biriktirdiği 13 Dolar ve 20 Euro’yu bozdurarak Türk Lirasına çevirdi.

Dolar ve Euro’yu  Türk Lirasına çevirdi
Son Güncelleme :

07 Aralık 2016 - 7:00

Döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirasına sahip çıkmak adına 5.sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan, bir ay boyunca babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp Dolar ve Euro’ya çevirdi.
Bir ay boyunca 13 Dolar ve 20 Euro biriktiren Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek bir kuyumcuya giderek biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdi.
Biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrının ardından biriktirdiği Dolar ve Euro’yu Türk Lirasına çevirdim. Şu sözü de çok seviyorum.
Ailesiz bir bayrak olur ama bayraksız bir vatan olmaz” dedi.
Sorgun’da 25 yıldır kuyumculuk yapan 60 yaşındaki Hüseyin Özdemir ise, 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan’ın duyarlı hareketinden dolayı gözyaşlarını tutamadı. Özdemir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine biriktirdiği bir dolarları getirip bozdurduğu için Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Muhammed Tarık Arslan’ın babası Hüseyin Arslan ise, oğlu ile gurur duyduğunu belirterek “Günlük 5 lira harçlık veriyordum.
Bunun 2 lirasını annesiyle gidip dolar yaptırmış.
Daha sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bana Dolar ve Euro’sunu bozdurmak istediğini söyledi. Bende oğlumla birlikte kuyumcuya gelerek bozdurduk. Bütün herkese örnek olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.