""

Dr. Karaarslan: Ramazan ayı sigarayı bırakmak için büyük fırsat « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:58

Dr. Karaarslan: Ramazan ayı sigarayı bırakmak için büyük fırsat

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, yaklaşan ramazan ayı öncesi sigara tiryakilerini uyararak Ramazan ayını iyi değerlendirmeleri gerektiğini ve bu ayın sigaradan kurtulmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Dr. Karaarslan: Ramazan ayı  sigarayı bırakmak için büyük fırsat
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2017 - 7:00

Dünyada sigaradan dolayı her gün binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirten Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Karaarslan, “Dünyada en büyük sağlık sorunlarının başında sigara gelmektedir. Sigara kansere neden olan etkenler arasında birinci sırada yer alır ve akciğer kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa sebep olur. Sigaradan kurtulmak için Ramazan ayı önemli bir fırsattır. Sağlığımıza ve bütçemize olumsuz etkileri olan sigaradan kurtulmak için bu fırsatın değerlendirilmesi vatandaşlarımızın yararına olacaktır.”dedi.
Ramazan ayında her yönüyle vücudun dinlendiğini ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için bulunmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Karaarslan, “Bu ay sabır ayıdır. Bazı kötü alışkanlıklardan da kurtulmamıza vesile olan hayırlı bir aydır. Ramazan ayını bahane ederek sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşlarımız, ‘nasılsa gün boyu içmedim bundan sonra da içmem’ gibi doğru bir düşünce içine girerek sigaradan kurtulmalıdır.”diye konuştu.
Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nde sigara kullanan vatandaşların bağımlılık durumlarına göre ilaç tedavileri uygulandığını anlatan Karaarslan, “Vatandaşımızın Ramazan ayında tedaviye başlaması, bu tür bağımlılık yapan alışkanlıklarından kurtulması için son derece önemlidir.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.