""

Dr Karaarslan: Sigara denetimlerimiz sürüyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 07:49

Dr Karaarslan: Sigara denetimlerimiz sürüyor

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, Tütün ve Tütün Ürünleri ile mücadelenin daha etkin bir şekilde yürütülmesinin sağlanması, kapalı mekanlarda Tütün ve Tütün Mamullerinin tüketilmesinin önlenmesine yönelik Yozgat ve ilçelerinde denetimlerin devam ettiğini söyledi.

Dr Karaarslan: Sigara denetimlerimiz sürüyor
Son Güncelleme :

25 Ocak 2017 - 7:00

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, kapalı mekanlarda Tütün ve Tütün Mamullerinin tüketilmesinin önlenmesi amacıyla, il makamının olurlarıyla Yozgat genelinde ve ilçelerde de sigara denetimlerinin devam ettiğini belirtti.
Dr. Karaarslan, “İl genelinde 16 denetim ekibimizin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyetlerde özellikle ikram sektöründe hizmet veren işletmeler ile eğlence hizmeti veren toplam 657 işletme sigara denetiminden geçti. Faaliyet sonrasında 4207 sayılı Kanuna muhalefet eden 6 işletme ile 8 vatandaşımıza Kabahatler Kanununa göre 10 bin 864,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Denetimler esnasında ekiplerimizce ziyaret edilen işletmelere 4207 sayılı Kanun uygulamaları hakkında bilgilendirme yapılarak işletmelerde bulunması gereken afişlerin dağıtımı gerçekleştirildi. 4207 sayılı Kanun Uygulamaları kapsamında Tütün ve Tütün Ürünleri ile daha başarılı bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla denetimlerimiz kapsamında bu tarz uygulamalar devam edecektir.
Ayrıca vatandaşlarımızın sigaradan kurtulmalarına yardımcı olmak için Kanser Erken Teşhis Tedavi ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e davet ediyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.