""

Durmaz, Türk milliyetçileri olmasaydı Türkiye bölünmüştü « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:59

Durmaz, Türk milliyetçileri olmasaydı Türkiye bölünmüştü

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yozgat’ta 12. Olağan İl Başkanlığı Kongresi’ne katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ülkenin Cumhuriyet Tarihinin en zor, en sıkıntılı dönemlerinden geçtiğini söyleyerek “ Türkiye üzerinde emelleri, hesapları olan birileri Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlarsa önce ülkücü harekete, Türk milliyetçilerine diz çöktürmeleri gerektiğini çok iyi biliyorlar. 15 Temmuz gecesi bu, çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır.Türk milliyetçileri olmasaydı bugün Türkiye bölünmüştü” dedi.

Durmaz, Türk milliyetçileri  olmasaydı Türkiye bölünmüştü
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2017 - 7:00

MHP Yozgat İl Başkanlığı 12’nci olağan kongresi gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı İbrahim Ethem Sedef, tek aday olarak kongreye katıldı. Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonunda yapılan, MHP Yozgat İl Başkanlığı 12’nci olağan kongresinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partililerine hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ve referandum süreçlerini anlatıp, partililerine uyarılarda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sıkıntılı dönemlerden geçtiğini söyleyen Durmaz, “Türkiye Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı en meşakatli dönemlerinden birinden geçiyor. Son dönemlerde yaşadıklarımızı göz önüne getirin en kanlı terör olaylarına maruz oldu. Yetmedi hain FETÖ kalkışmasına maruz oldu.
FETÖ ve PKK’nın birlikte orgazine ettiği sonradan anlaşılan, son yurdumuzu bölmeye parçalamaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı darbe teşebbüsüne, kalkışmasına muhatap oldu bu millet. Siyasetin merkezine millet sevgisini koyan bir hareket ve onun değerli lideri öyle bir zamanda ‘siyasi iktidarı yıpratayım da isterse Güneydoğu PKK’nın olsun’ diyemezdi, demedi. Onun içinde seyirci kalmak yerine aktif olarak yön göstermeyi, yol göstermeyi tercih etti.
Çok şükür Allaha Türkiye’yi 30 yıl 50 yıl sürecek bir kardeş kavgasından hep birlikte korudu ve Türkiye’yi bölünmenin eşiğinden bu günlere getirdi. İşte bu anayasa değişikliğinin gündeme gelmesinin temel sebebi budur. Yönetemeyen bir ülke konumunda bu kadar büyük sorunlarla boğuşmak eninde sonunda Türkiye’yi çok ciddi dar boğazlarla karşı karşıya getirebilirdi.
Bunun önüne geçmek için yönetebilen seri kararlar alabilen ve bu kararları hayata geçirebilen bir yönetime kavuşmamız gerekiyor. İşte bu nedenle anayasa değişikliği gündeme geldi” dedi. MHP’nin üniter yapıyı teminat altına alan maddeleri koruyan bir anayasa değişikliğini ülke gündemine getirdiğini aktaran Durmaz, “MHP daha düne kadar birilerinin PKK ile oturdukları ve içerisinde özerklik olan altı eyalet üstü federasyon onun üstü başkanlık olan anayasa değişiklik masasını tekmeledi, devirdi ve milli üniter yapıyı teminat altına alan maddelerin hepsini koruyan bir anayasa değişikliğini Türkiye’nin gündemine getirdi. Bundan neden gocunuluyor. Daha düne kadar böyle değimliydi. MHP’nin sayesinde çok şükür Allah’a milli üniter devletimizi korumadık mı? Bugün genel başkanımızın tavrını tutumunu anlamayan anlamak isteyemeyen geçmişte de rahmetli başbuğumuzun tavrını anlamak istememişlerdi. Birileri Türkiye üzerinde emelleri hesapları olan birileri Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlarsa önce ülkücü harekete Türk milliyetçilerine diz çöktürmeleri gerektiğini çok iyi biliyorlar.
İşte bu operasyonun sebebi budur. 15 Temmuz gecesi bu çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır.Türk milliyetçileri olmasaydı bugün Türkiye bölünmüştü” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.