""

e-Devlet’e kaza tutanağı doldurma seçeneği geliyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:46

e-Devlet’e kaza tutanağı doldurma seçeneği geliyor

Türkiye genelindeki araç kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşanıyor. Artık trafik kazaları sonrasında doldurulan kaza tutanakları, kalem ve kağıtla uğraşmadan e-Devlet üzerinden kolayca doldurulabilecek.

e-Devlet’e kaza tutanağı doldurma seçeneği geliyor
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2024 - 16:22

Trafik kazaları, araç sahipleri için hem zaman hem de enerji kaybına neden olabilen stresli süreçlerdir. Ancak e-Devlet’in yeni uygulamasıyla bu süreç daha da kolaylaşıyor. Daha önce kaza tutanağı için kalem ve kağıtla uğraşmak zorunda kalan sürücüler, artık bu işlemi dijital ortamda gerçekleştirebilecekler.
Yeni yöntem, kaza tutanaklarını dijital ortama taşıyarak, kalem ve kağıt kullanımını ortadan kaldırıyor. Bu sayede araç sahipleri, kaza anında hemen e-Devlet’in iOS ve Android platformlarındaki mobil uygulaması üzerinden kaza tutanağı doldurabilecekler. Bu uygulama aracılığıyla oluşturulan kaza tutanakları, anında Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) sistemlerine yansıyacak ve süreç hızla başlayacak.
Böylece, araç sahipleri artık sigorta şirketlerini aramaya gerek duymadan tüm süreci e-Devlet üzerinden takip edebilecek ve sonuçlandırabilecekler. Bu yenilik, sürücülere zaman ve iş gücünden tasarruf etme imkanı sunarken, aynı zamanda trafik kazalarının işleyişini de daha şeffaf hale getirecek./Mehmet EROL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.