""

Eğitim Bir-Sen 25 yaşında « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:38

Eğitim Bir-Sen 25 yaşında

Eğitim Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, sendikanın kuruluşunun 25. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Eğitim Bir-Sen 25 yaşında
Son Güncelleme :

15 Şubat 2017 - 9:32

Şerefli, yaptığı açıklamada, sendikanın 14 Şubat 1992 tarihinde kurulduğunu ve hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktıklarını söyledi. Kenan Şerefli, “Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen; hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bırakmıştır. İlk yıllarını, sendikayı yaşatma konusunda karşılaşılan ekonomik yoksunluklar, yasal bir zeminin bulunmamasından kaynaklanan örgütlenme güçlükleri ve geçmişteki sendikal örgütlenmelerin getirdiği kirliliğin oluşturduğu psikolojik bariyerlerle mücadeleyle geçiren Eğitim-Bir-Sen, emekleme safhasını henüz atlatmış olduğu bir zamanda da millete ve değerlerine yönelik en büyük saldırılardan biri olan 28 Şubat süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Millete karşı yapılan bu darbe, milletin bağrından çıkan ve milletin yanında saf tutan Eğitim-Bir-Sen’i derinden etkilemiştir. Sendikacılığı salt maddi bir kazanım aracı olarak değerlendirmeyen, aynı zamanda örselenen medeniyet değerlerinin tahkimi, yön problemi içerisine itilen insanımızın tarihî istikametine kavuşturulması gibi kendisini diğerlerinden farklı kılan uğraşıları da faaliyet alanına dâhil eden Eğitim-Bir-Sen, kurulduğundan beri çalışmalarını bu çerçevede gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.