""

Eğitim… Eğitim… Eğitim… « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:12

Eğitim… Eğitim… Eğitim…

Eğitim… Eğitim… Eğitim…
Son Güncelleme :

18 Ekim 2018 - 10:38

Türkiye İstatistik Kurumu…

TUİK’in en son açıklaması yine yüreklerimizi ağzımıza getirdi…

Yozgat, yaşam standartları bakımından 73’üncü sırada dedi…

TUİK verilerini her fırsatta takip ettiğimi daha önce de yazdım… Gördüm ki şimdi ise, bizimkiler de artık takip etmeye başlamış olacak ki…

Son dönemlerde yapılan yerel yönetimlerin çalışmalarına baktığımızda bütün gayret ve çabanın Yozgat’ta yaşam standartlarını yukarı taşımak üzere olduğunu görüyorum…

Yozgat’ta son zamanlarda yapılan bir takım çalışmaları kenara koyduğumuzda yıllarca eğitim başta olmak üzere birçok konuda yaşadığımız ihmallik yüzünden Yozgat, yaşamda standartları düşük kalmıştır.

* * * *

TUİK araştırmaları da gösterir ki, Yozgat yaşanabilir şehirler sıralamasında 73’üncü sıradadır.

Ekonomisi güçlü şehirlere baktığımızda Yozgat’ta yaşanan sorunların birçoklarını göremezsiniz.

Peki, Yozgat bu sorunların üstesinden nasıl gelecek? En evvel eğitim kalitesini yükseltmek gerekmektedir. Bu konuda Yozgat’ın en önemli aracı Yozgat Bozok Üniversitesidir…

Yozgat Bozok Üniversitesinin dün 2018-2019 Akademik Yıl açılış töreni yapıldı… Bu tür etkinlikler Üniversitelerin ve şehrin olmazsa olmazıdır. Akademik Yıl açılış törenine bu duygularla katıldım. Salona girdiğimde ilk dikkatimi çeken husus bu yılda şehirden katılımın az olması oldu.

Neyse Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’i konuşma yaparken, bütün katılımcılar gibi ben de heyecanla dinledim… Verdiği bütün mesajları tek tek not ettim… Bugün bir kısmını sizlerle paylaşacağım…

* * * *

Önce Bozok Üniversitesini oluşturan yapıya bakalım; 12 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksek okul, 9 Meslek Yüksek okulu, 13 Araştırma Merkezi, Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans olmak üzere toplam 20 bin 10 öğrenci, 864 Akademik personel, 495 İdari personel ve 347 Hizmet alım personeli bulunmaktadır.

Akademik yayınlar yönünden baktığımızda ise, 60 bin Üniversite arasında ilk 2 binde yer almaktadır. Tabi bunlar işin teknik kısmı…

Birde Akademisyenler ve eğitim gören öğrencilerin beklentilerine bakmamız lazım… Mesela Akademisyenlerin beklentilerinin bir kısmı Hükümet ile alakalı bir kısmı da öğrenciler de olduğu gibi Şehirle alakalıdır.

Nedir bunlar; Öğretim elemanı yetiştirme ödeneği 8 yıldan beri halen 1.4’te beklerken, Sivas ve Erzurum gibi illerde 3.7 ya da 5.5’tir. Lojman sorunu ve Akademisyenlerin çocuklarının eğitim sorunu çözüm beklemektedir.

Son cümle olarak şunu ifade edeyim… Öğrencilerin şehirle ilgili ulaşım, sosyal alan ve benzeri yaşadığı sorunlar Belediye tarafından çözülmelidir. Lojman ve kat sayı sorunu Siyasetçiler tarafından çözülmelidir. Akademisyenlerin çocuklarının eğitim sorunu ise, bu konuda Rektör Karacabey’in üzerinde çalıştığı bizimde yakından takip ettiğimiz ve desteklediğimiz Kolej kurma çalışması tamamlandığında Yozgat standardı yüksek bir şehir olacaktır.

 

  • İlçede yaşayan çiftçileri, nakliyeci esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinleyen Siyasi Parti İl Başkanı!
  • Hafta sonu katıldığı toplantıda uyuklayan, yanında oturan Müdür tarafından uyandırılan Bürokrat!
  • Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından yerel basını ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili açıklama yapan Sendika temsilci adayı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.