""

Ekimi yapılan tarlalar en fazla karıncaları sevindirdi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 05:37

Ekimi yapılan tarlalar en fazla karıncaları sevindirdi

Yozgat’ta Ekim ayıyla birlikte bölge çiftçisi tarlalarının ekim işlerine başladı. Ekim yapılan tarlalar ise en fazla karıncaları sevindirdi. Kışlık yiyecek temini için küçücük bedenleri ile buğday tanelerini tarladan alarak yuvalarına götürmeye çalışan karıncaları gören çiftçiler hayretler içinde karıncaları izledi.

Ekimi yapılan tarlalar en  fazla karıncaları sevindirdi
Son Güncelleme :

18 Ekim 2017 - 7:00

Yerköy İlçesine bağlı Orhan Köyünde çiftçiler tarlalarının ekim işlerine başladı. Çelebi Özer’e ait tarlanın ekimi yapılırken karıncaların tarladaki buğdayı toplaması ise dikkatlerden kaçmadı. Hakan Özer ve Yalçın Özer isimli çiftçide karıncaların buğday tanelerini bin bir uğraşla yuvalarına taşımaya çalıştığını görünce kendileri de ekim için getirdikleri buğdayı avuçları ile karıncaların yuvalarına bıraktı.
Yalçın Özer, geçen yıl nadasa bıraktığı tarlasının bu yıl ekimini yaptığını belirterek, ilk defa bu kadar çok karıncanın adeta tren oluştururcasına yuvalarına buğday taneleri taşıdığını gördüğünü söyledi.
Özer, “Her yıl olduğu gibi bu yılda önceden hazırladığımız tarlamızın ekimini yapıyoruz. Ben ve ağabeylerimle görevimiz ekim yapan mibzerin gübre ve buğdayı bittikçe tekrar doldurmak. Aradan geçen zaman mibzerin deposundaki buğday ve gübrenin bitmesini bekliyoruz. Bu sürede römorkun yanında otururken yüzlerce karınca topluluğunun bizim mibzerden dökülen buğdayları götürdüklerini gördüm. Tabir yerinde ise arı gibi çalışıyor ve kışlık yiyecekleri için tarladaki buğdayları tarlanın dışındaki sınıra yuvalarına götürüyorlardı. Yuvalarını da tarlaya değil de sert zemin olan sınıra yapmaları kışın yağan kar ve yağmurdan daha iyi korunmak için seçmiş olabilirler. Bende onlara katkı olsun diye birkaç avuç buğdayı yuvalarının ağzına bırakarak karıncalara yardımcı oldum.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.