""

Emniyette kurbanlı tören « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 08:23

Emniyette kurbanlı tören

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğüne atanan 13 komiser yardımcısı, düzenlenen törenin ardından göreve başladı.

Emniyette kurbanlı tören
Son Güncelleme :

26 Nisan 2021 - 14:15

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Komiser yardımcılarına seslenen Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, yeni görevlerinde başarı dileklerinde bulundu.
Emniyet Müdürü Esertürk yaptığı açıklamada şunları söyledi; “13 tane başarı ile okulunu bitiren komiser yardımcısı arkadaşımız bugün bu kutsal göreve ilk atımı atacaklar ve bunun heyecanı içerisindeler. Bizde istedik ki mezun olan her komiser yardımcısı dualar, iyi temenni ve dilekler ile ilk gün görevine başlasın bizde onların bu mutlu anına ortak olalım, şahit olalım. Geçen sene de aynı şekilde programımızı yapmıştık. Buradan kendilerine seslenmek istiyorum. Göreve başladığınız bu günde sizlere Polis Akademisinde verilen eğitim öğretim ve bilginin yanında meslek hayatınızda her zaman uyanık ve bilgili olun. Devletinizin emrinde milletinizin hizmetinde olacaksınız. Temel ışığınız anayasamız başta olmak üzere sıralı kanunlar, Atatürk ilke ve inkılapları ve meslek içerisinde ki mevzuatlar olacaktır. Ülkemizin en güzel köşelerinde görev yaparken, o ilde görev yaptığınız vatandaşlarımıza içten ve samimi davranın. Kendi memleketinizde anneniz babanız yada akrabalarınıza bir polis memurunun nasıl davranması gerekiyorsa, komiser yardımcısının nasıl davranması gerekiyorsa sizde gittiğiniz her ilde orada ki hemşerilerimize o şekilde davranın. Polisin yapması gereken görevler belli. Bu görevleri yaparken de disiplinli olunması gerekiyor. Meslek hayatınız boyunca da disiplinden ayrılmayın. Vatan, millet, ezan, bayrak ve bu toprak bizim için kutsaldır. Yeri geldiğinde canımızı vermekten zerre kadar çekinmeyeceğiz. Sonuç olarak bugün hepinize üstün gayret ve başarılar diliyorum. Meslek hayatınız boyunca kazasız belasız günler diliyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından kesilen kurban ve edilen dualarla birlikte 13 komiser yardımcısı görev başı yapmak için araçlarına binerek ilk devriyelerini yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.