""

Engeller birlikte aşılacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:19

Engeller birlikte aşılacak

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat Valiliği, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri tarafından uygulamaya konulacak bazı projeler ile Yozgat’ta engelli vatandaşların önlerindeki tüm engelleri kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Engeller birlikte aşılacak
Son Güncelleme :

10 Aralık 2016 - 7:00

2017 yılında, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın talimatları ile projeler ve farkındalık çalışmaları yürüteceklerini söyleyen Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, “Yeni yılda engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımını sağlamak, kamu ve özel sektör alanlarında erişilebilirliğin hayata geçirilmesi ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacındayız” dedi.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavları öncesi engellinin başvuru evrakları düzenlendi. Basın ve iletişim kanalları kullanılarak farkındalık çalışmaları yürütüldü. Hastanede uzun süre tedavi görmüş ve tedavisinin devamının evde sürdürülmesi gereken engellilerimize, ihtiyaçları olan sağlık hizmetlerinin ev ortamlarında sunulması için sağlık personelleri ile ortak projeler gerçekleştirildi. İl Müdürlüğümüz aracılığı ile 735 kişiye engelli kartı düzenlendi ve ücretsiz ya da indirimli seyahat kartları yönetmelik gereği engellilerin şehir içi toplu taşım araçlarından ücretsiz faydalanmaları sağlandı” ifadelerinde bulundu.
Neşeli son olarak ise “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereği İlimizde engelli kart sahiplerine şehiriçi ulaşım sağlayan 1 kooperatife her araç için aylık 600 TL. 2015 yılı Nisan ayından itibaren ise 1 kooperatife toplamda 398 bin 200 TL ödeme yapıldı. İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın Ulusal Politikaları ile İlimizde yaptığımız ve desteklediğimiz projeleri uygulamaya koyarak engellilerin önlerindeki tüm engellerin ortadan kalkmasını hayatın her alanına katılmalarını kısacası mutlu olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.