""

Engelli Memur alım başvuruları 6-21 Şubat tarihleri arasında yapılacak « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 20:35

Engelli Memur alım başvuruları 6-21 Şubat tarihleri arasında yapılacak

Öğrenci Yerleştirme Merkezi (ÖYM) tarafından yapılan yazılı açıklamada Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları başvurularının 6 ve 21 Şubat tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Engelli Memur alım başvuruları 6-21  Şubat tarihleri arasında yapılacak
Son Güncelleme :

01 Şubat 2018 - 7:00

ÖYM tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “ 2018 yılı engelli bireylerin istihdamı için yapılacak EKPSS başvuruları 06 ve 21 Şubat tarihleri arası başlayacaktır. 22 Nisan tarihinde ise sınav yapılıp 17Mayıs tarihinde sınav sonuçları açıklanacaktır. ÖSYM başvuru ve sınav tarihine ek olarak bu sene geç başvuru günü tarihilerini de yayınlamıştır. Geç Başvuru Günü EKPSS için 13 – 14 Mart tarihleri arasında, Kura için ise 29 – 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilebilecektir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar artırımlı olarak; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İşlemler’de yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Buna göre; 2018 EKPSS sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sınav sonuçları açıklanacaktır. 2018 Yılı içerisinde EKPPS sonucuna göre 2 dönem başvuru alınacak olup 1. dönem başvuruları 8 ile 16 Mart 2018Tarihleri arası alınacaktır. 2. Dönem başvuruları bilahare açıklanacaktır. İnşallah 2018 yılı içerisinde 5000 engelli bireyin kamu personeli olarak alınması beklenmektedir. 2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS); ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.Tüm adaylara EKPSS Sınavında adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 60 soru sorulup 60 dakika süre verilecektir.Adaylar ÖSYM’nin internet sitesinden (http://www.osym.gov.tr) başvuru sürecini takip edebilirler. Tüm adaylara başarılara diliyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.