""

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Proje başvuruları başladı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:15

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Proje başvuruları başladı

Yozgat İş Kur İl Müdürü Taner Yıldız, kurumları tarafından engelli ve eski hükümlü istihdamına yönelik 2019/1 engelli ve eski hükümlü hibe proje destek başvurularının başladığını söyledi.

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Proje başvuruları başladı
Son Güncelleme :

13 Kasım 2018 - 8:27

Yozgat İş Kur İl Müdürü Taner Yıldız, kurumları tarafından engelli ve eski hükümlü istihdamına yönelik 2019/1 engelli ve eski hükümlü hibe proje destek başvurularının başladığını söyledi.
İl Müdürü Yıldız, yaptığı açıklamada, verilecek desteğin amacının, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.
Yıldız, “Bu yıl engelliler tarafından hazırlanan projelere 50 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacaktır. Ayrıca eski hükümlülerin hazırladıkları projelere yönelik bürüt asgari ücretin 15 katı tutarı olan 30 Bin 442 TL’ye kadar hibe desteği sağlanacaktır.”dedi.
Yıldız, desteklenecek projeleri şöyle sıraladı:
“1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,
5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.
6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.
ENGELLİLERDE
ARANILAN ŞARTLAR
İŞKUR’a kayıtlı olmak,
Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az yüzde 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),
İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
KOSGEB onaylı Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak.
Herhangi bir icra dosyası bulunmamak”
Proje başvuruları ile ilgili olarak İl Müdürlüğünden bilgi alabileceğini vurgulayan Yıldız, “Şartları taşıyan Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımızın hibe desteğinden yararlanmalarını istiyoruz. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız hazırladıkları projeleri en son 07 Aralık 2018 Tarihine kadar İl Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.