""

Engelliler Haftası kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:42

Engelliler Haftası kutlandı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası Boğazlıyan ilçesinde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Engelliler Haftası kutlandı
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2017 - 7:00

Boğazlıyan Özel Tuba Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, okudukları şiirler, müzik korosu, aerobik dansları ile katılımcıların beğenisini kazandı.Etkinliğe ilçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ , İlçe Müftüsü Mehmet Güler, daire amirleri, okul müdürleri ve engelli aileleri ile vatandaşlar katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ , yaptığı konuşmada her bireyin birer engelli adayı olduğunu belirtti. Bozdağ, “Hepimizin birer engelli adayı olduğunu bir kez hatırlatmakta fayda var. Eğer sevgi varsa tüm engeller aşılır.Asıl engel sevgisizliktir. Burada önemli görevler düşen öğretmenlerimizi kutluyorum. Engellilerimizin gösterdikleri performansları ve bizlere yaşattıkları güzel günden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programı düzenleyen ve katkısı olan herkese teşekkür ederim.” dedi.
İlçe Müftüsü Mehmet Güler’de dinimizde engelli haklarının genel çerçevesi hakkında bilgi verdi. Abese sûresinin ilk âyetlerinde, Hz. Peygamber ile görme özürlü sahabe Abdullah B. Ümmi Mektûm arasında özürlülerin toplum içindeki yerinin doğru belirlenmesi açısından önemli olan bir olay anlattı. Güler, “Kureyş’in ileri gelenlerine İslam’ı anlatırken Abdullah b. Ümmi Mektûm, Hz. Peygamber’in bulunduğu meclise girmiş ve İslam konusunda kendisinin aydınlatılmasını istemişti. O’nun bu tutumu, belki de misafirleriyle yeterince ilgilenememe düşüncesiyle Hz. Peygamber’in hoşuna gitmemiş, sözün kesilmesini istememiş, bundan dolayı ona karşı ilgisiz davranarak yüzünü çevirmişti.
Allah, Hz. Peygamber’in bu ilgisiz tavrını şu şekilde değerlendirmektedir: “(Peygamber), âmânın kendisine gelmesinden ötürü yüzünü ekşitti ve geri döndü. Ne bilirsin, belki o temizlenecek? Veya öğüt alacak da o öğüt ona fayda verecek. Kendini muhtaç görmeyene gelince, sen ona yöneliyorsun. Oysa ki onun temizlenip arınmamasından sen sorumlu değilsin. Fakat sen, koşarak ve (Allah’tan) korkarak sana gelenle de ilgilenmiyorsun” (Kuran, Abese:1-10). Ayette geçen ifadelerden anlaşılacağı üzere Hz. Peygamber, olay esnasında Mekkelilerin önde gelenlerine İslam’ı tebliğe fazlaca kendini kaptırmıştı.
Çünkü O, kendilerine dini tebliğ ettiği kişilerin Müslüman olacaklarını ümit ediyordu. Görme özürlü Abdullah b. Ümmi Mektûm’un ihmal edilmesi, onunla ilgilenilmemesi Allah tarafından hoş karşılanmamıştır.”diye konuştu.
Müftü Mehmet Güler bu olayın İslamın engelli kimseler konusunda engelli olmayanlara yüklediği sorumluluğun ve bakış açısının önemli bir ifadesi olduğunu ifade etti.
Kaymakam Sinanoğlu ise Engelliler Haftasını kutlayarak, geçen yıl söz verdikleri gibi bu yıl engelsiz park yapımının tamamlanacağını söyledi. Sinanoğlu, “ Engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere toplumun dezavantajlı kesimine hizmet verecek Sosyal Hizmet Merkezimiz açılacak. Hükümetimizin son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerde artış oldu.
Dezavantajlı kesimlerimizin sorunları bir bir çözüldü. Boğazlıyan’da da bu programlar vesilesiyle bir farkındalık oluştu.
Boğazlıyan ve çevre ilçelerde tek olma özelliği taşıyan okulu ilçeye kazandıran Yusuf Yıldırım’a ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.