""
www.losev.org.tr
www.losev.org.tr

Erbakan, İktidar ve muhalefeti eleştirdi « Yeniufuk Gazetesi

21 Mayıs 2024 - 09:29

Erbakan, İktidar ve muhalefeti eleştirdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iktidar ve muhalefeti eleştirerek kin, haset, hırs, intikam ile siyaset yapan muhalefetten milletin bıktığını söyledi.

Erbakan, İktidar ve muhalefeti eleştirdi
Son Güncelleme :

10 Haziran 2019 - 17:37

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iktidar ve muhalefeti eleştirerek kin, haset, hırs, intikam ile siyaset yapan muhalefetten milletin bıktığını söyledi.
Erbakan hükümetin ekonomiyi kötüye götürdüğünü de belirterek “Hükümetin 2002 yılından itibaren borcu 5 misli arttı. Özel sektörün borcu 25 misli arttı, vatandaşın bankalara borcu ise 85 misli arttı” dedi.
Yeniden Refah Partisi Yozgat 1. Olağan Kongresi Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Karayolu ile Yozgat’a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konvoy eşliğinde kent merkezine geldi. Lise Caddesinde halkı selamlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kongrenin yapılacağı salona geldi. İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Yeniden Refah Partisi İl Başkanı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından genel merkez tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye yoğun ilgi ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan geldi. Konuşmasına kongreye katılan tüm Yozgatlılara teşekkür ederek başlayan Erbakan, hükümeti ve muhalefeti eleştirerek milletin yeni bir partiye ihtiyacının olduğunu söyledi.
“Muhalefetten bu millet bıkmıştır ve şikayetçidir”
Konuşmasında milletin muhalefetten şikayetçi olduğunu dile getiren Erbakan, “Yıllardan beri muhalefet ediyorlar ve tekbir amaçları var. Bu iktidar gitsin de ne olursa olsun. Yeter ki bu iktidar gitsin yerine daha dürüsttü gelecek olsa bile yeter ki bu mevcut iktidardan kurtulalım diyorlar.
Bu kin, haset, hırs siyaseti ile intikam siyaseti ile kişisel hesap siyaseti ile millete faydalı olunmaz. Bugün Türkiye’de muhalefet sadece eleştiren, çözüm önermeyen sadece teşhis yapan tedaviyi ortaya koyamayan muhalefet var. Mevcut iktidar 17 senedir hiçbir faydalı iş yapmadı, ne yaptıysa yanlış iş yaptı diyen kim yaparsa yapsın doğruya doğru yanlışa yanlış deme erdemini gösteremeyen muhalefetten bu millet bıkmıştır ve şikayetçidir. Kendisi kazanmak için değil, karşı tarafa kaybettirmek için intikam, haset, inat siyaseti yapan muhalefetten şikayetçidir. Biz gelirsek yapılanları yıkacağız, mevcut hizmetleri satacağız, elden çıkaracağız anlayışında olan bu muhalefetten millet şikayetçidir” dedi.
“Borç, faiz, beton ve çimento”
Muhalefetin ardından hükümeti de eleştiren Erbakan, 17 yıllık dönemde hükümetin ekonomiyi kötüye götürdüğünü ve ülkeyi borçlandırdığını söyledi. Erbakan yaptığı açıklamada “Şu geçtiğimiz 17 sene de genel olarak Türkiye’mizin haline baktığımızda ne görüyoruz. Sadece ve sadece 4 tane kelime görüyorum. Borç, faiz, beton ve çimento. Parolamız son derece basit 4 kelime. Bu işaretin, bu parolanın manası borç, faiz, beton ve çimentodur. Bunu neye dayanarak söylüyorum. İşte sizlere matematik ispatını yapacağım. Devletin rakamlarıyla gerçekleri ifade edeceğim. 2002 yılında kamunun borcu 256 milyar TL iken 2018 yılına gelindiğinde 1 trilyon 100 milyar TL’ye çıktı. Bu ne demek? Kamunun borcu 5 misli artmış. 2002 yılında özel sektörün borcu 88 milyar TL iken 2018 yılında 2 trilyon TL’yi aşmış. Özel sektörün borcu iktidar döneminde 25 misli artmış. Vatandaşın hane halkının borcu daha da beter. 2002’de 6 milyar TL iken 2018’e gelindiğinde 505 milyar TL ye çıktı. Ne demek bu 80 milyon vatandaşın bankalara olan borcu bu iktidar döneminde 80 misli artmış. İşte 4 kelimelik parolamızın birinci kelimesi borç. Hükümetin borcu 5 misli artıyor, özel sektörün borcu 25 misli artıyor vatandaşın bankalara borcu 85 misli artıyor.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.