""

Erbek: Kargaşa ve hainliğin tavan yaptığı günler unutulmamalı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 14:41

Erbek: Kargaşa ve hainliğin tavan yaptığı günler unutulmamalı

AK Parti Yozgat Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Emin Erbek, ülkemiz üzerinde karanlık güçlerin oyunlarının en şiddetli halini aldığı, din düşmanlığının tavan yaptığı, her yerde irtica geliyor nidalarının atılarak ülkede kargaşa ortamı oluşturulduğu günlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Erbek: Kargaşa ve hainliğin  tavan yaptığı günler unutulmamalı
Son Güncelleme :

03 Mart 2017 - 7:00

Erbek, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en kara günlerinden biri olan 28 Şubat Postmodern darbesinin 20’nci sene-i devriyesinde o günlere dair alınması gereken çok önemli dersler olduğunu ifade etti. 28 Şubat 1997 gününün öncesinde, “irtica geliyor” nidaları atılarak ülkemizin içinde bir kargaşa ortamı yaratılmaya çalışıldığını hatırlatan Erbek; “Yine bununla beraber faili meçhuller artmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi iktidarının üzerinde baskı yaratılmaya çalışılmıştı. Bütün bu gelişmelerin neticesinde 28 Şubat 1997’de etkisi “bin yıl” sürer denilen 28 Şubat kararları Milli Güvenlik Kurulu toplantısının akabinde alındı” dedi.
Etkisinin “bin yıl” süreceği planlanan kararların AK Parti hükümetleri sayesinde; eğitimde katsayının kaldırılması, türban yasağının kalkması gibi kemik kararların alınması neticesinde bertaraf edildiğini vurgulayan Erbek, şunları kaydetti:“Kurulduğu günden bu yana darbelerle ve darbeler neticesinde alınan kararlarla mücadele eden Ak Parti kadrolarının bir bireyi olarak 28 Şubat darbesinin ne kadar karşısındaysak 17-25 Aralık darbe girişiminin de o kadar karşısında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim. Milletin oyuyla iktidara gelen bir siyasi parti üzerinde gerek askeri olarak, gerek yargı erklerini kullanarak baskı yaratılmaya çalışılması kabul edilemez. İlk günden beri milletin kararıyla iktidara gelenin ancak ve ancak milletin kararıyla gideceğini, bu noktada hesabı yalnızca Allah’a ve millete vereceğini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözü bizler için ışık olmuştur.Ben buradan bir kez daha “Milli İrade”ye “Darbe” vurmak için gerek 28 Şubat’ta gerek 17-25 Aralık’ta gerekse 15 Temmuz’u da ortaya çıkmaya çalışan darbeci zihniyeti şiddetle kınıyorum. Yüce Rabbimizden ülkemizin üzerinde oyun oynamaya çalışan karanlık odaklara fırsat vermemesini niyaz ediyorum. Bu vesile ile hizmetleri ve düşünceleriyle Türk demokrasi tarihinde yadsınamaz katkıları ile geleceğe rehber olmaya devam edecek olan, dönemin Başbakan’ı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da vefat yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.