""

Erbekliler Ankara’da buluştu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:35

Erbekliler Ankara’da buluştu

Erbek Köyü Ankarada Arabaşı gecesinde Sarıkayalıları buluşturdu, Geceye katılan Kaymakam Özcan , Başkan Açıkel ve Milli Güreşçimiz Kayaalp Birlik beraberlik mesajı verdi.

Erbekliler Ankara’da buluştu
Son Güncelleme :

05 Ocak 2017 - 7:00

Ankarada yaşayan Erbekliler Yozgatlılar federasyonu ile birlikte Yozgatlılar gecesi düzenledi. Geceye Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel başta olmak üzere Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp, Erbek köyünden bazı vatandaşlar ile çok sayıda Sarıkayalı ve Yozgatlı katıldı. Gece Saygı duruşu ile başladı, arabaşı ikramında ilk selamlama konuşması Rıza Kayaalp tarafından yapıldı. Sunucu Rızayı sahneye konuşma yapması için anons ettiğinde Yozgat şivesi kullanarak “Şampiyonumuz duttuğunu küreliyo” diyerek ortamı neşelendirdi. Konuşmasını yapan Rıza Kayaalp “ Benim cüsseme bakmayın sesim o kadar gür değil diyerek, ben ikinci kez erbekliler gecesine katılıyorum. Beni buraya davet edip gururlandıran hemşehrilerime de teşekkür ediyorum. dedi. Birlik ve beraberliğinizin daim olmasını diliyorum, bizim bu günlerde birliğimizi daha çok sağlamamız gerekir. Ben şu anda güreşçiyim ama devletim beni ne zaman çağırırsa tekrar ülkemi korumak için silahı alır askerlik grevimi yaparım. Her Türk genci de benim gibi her an silah altına alınmaya hazır. 2020 de Olimpiyatlar var şimdiye kadar olimpiyatlarda bir ikincilik bir üçüncülük madalya kazandırdım ülkemize inşallah 2020 yılında düzenlenecek Olipiyatlar da altın madalyayı ülkemize ve Yozgat’ımıza getireceğim”. Dedi. Sarıkaya Belediye başkanı Ömer Açıkelin konuşma sırası geldiğinde sunucu Sarıkayanın parlayan bir yıldız olduğunu ve ileride güzel yerlere geleceğinden bahsederek Sarıkaya Belediye başkanı Ömer Açıkel mikrofona davet etti. Açıkel yaptığı konuşmada; “ 30 yıldır Pkk yı yaşıyoruz, daiş belası başımızda ama Ülkemizin ve Yozgatlının dik duruşu birlik ve beraberliği sayesinde bu belayı da başımızdan def edeceğiz. Yozgattan yamuk adam çıkmaz Yozgatlı merttir. Ne paralel çıkar ne yamuk çıkar nede dikdörtgen çıkar. Yozgattan vatanına milletine bağlı adam gibi adam çıkar, Rıza gibi şampiyonlar çıkar. Farkettiyseniz ülkemizde her şehit haberi geldiğinde Yozgattan bir iki şehidimiz çıkıyor. Bu da Yozgat insanının mert atılgan cesur olduğunun kanıtıdır. Hemen ileri atılır cesurdur liderdir önden gider. Diyerek tekrar birlik ve berabirliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde birbirimize sım sıkı tutunarak destek olmalıyız. dedi. Başkan Açıkel bizi buraya davet edip birlikte bu güzel ortamı yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum diyerek 2017 yılının ülkemize milletimize ve Yozgatımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.
Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel’in konuşmasından sonra sunucu “Sarıkayanın bağrına bastığı bir Kaymakamımız var Sarıkaya’nın acı tatlı her gününde yanında olan çalışkanlığı ile göz dolduran, mesai bilmeden çalışan ve Sarıkayada kaldığı sürece de hizmet edecek olan Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan’ı konuşmalarını yapmak üzere mikrofona davet ediyorum dedi. Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan ise yaptığı konuşmada; “ Çok kıymetli Erbekli ve Sarıkayalı hemşehrilerim. Yine bir kış gününde sizlerle beraberiz. Geçen sene bu zamanlarda yine bu salonda birlikte arabaşı içip gecenizde sizinle olmuştuk. Yine bu yılda sizinle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Diğer konuşmacılar çok güzel şeyler söyledi. Bunların üzerine bana söylenecek pek bir şey kalmadı ama yine de bir şeyler söylemek lazım. Yüce Türk milletinin başına daha önceleri bir çok bader ve müsibet gelmiştir. Bu musibetleri birlik beraberlik içerisinde dik duruşları sayesinde atlatmışlardır. Yine birliğimizi beraberliğimizi korumamız lazım. Buradan bütün şehitlerimizin ruhlarını saygıyla anıyoruz. Bir çok ilde şehit var ama en çok şehit Yozgattan çıkıyor.
Bu da Yozgat halkının kahramanlığından geliyor. Dedi. Kaymakam Özcan “Bu güzel organizasyonu tertipleyen Erbek köyü sakinlerine Yozgatlılar federasyonu üyelerine teşekkür ediyorum”dedi. Daha sonra Plaket takdimleri yapıldı ve Gece sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.