""

Erdem: Hasta vatandaşlar medikal malzemelerinden ücretsiz faydalanacak « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:08

Erdem: Hasta vatandaşlar medikal malzemelerinden ücretsiz faydalanacak

Yozgat’ta Erdem Medikal olarak faaliyetini sürdüren işletme sahibi Emrah Erdem, daha önceleri hastalara para ile satılan medikal malzemelerin yeni uygulama ile vatandaşların ücretsiz alabildiğini söyledi.

Erdem: Hasta vatandaşlar medikal  malzemelerinden ücretsiz faydalanacak
Son Güncelleme :

21 Mart 2017 - 7:00

Emrah Erdem, yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın hem hastalara maddi manevi katkı sağladığını hem de kendileri gibi medikal işletmelerinin iş yükünü hafiflettiğini belirtti.
Erdem, şunları kaydetti: “SGK internet sitesinde ‘2017 Yılı SGK Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Malzeme Tıbbi Malzeme Sözleşmesi’ 23 Aralık 2017 tarihinde yayımlandı ve sözleşme imzalanması için son tarihin 31 Mart 2017 olduğu belirtildi. Bu tarihten sonra şahıs ödemelerinin yapılmayacağı, yani daha önce hastalarımız ayakta tedavi süreçlerine yardımcı olacak medikal malzemeleri, kendileri para ile satın alıyor daha sonra raporları ve medikal firmanın kesmiş olduğu fatura ile SGK ya gidip evraklarını teslim ediyordu. SGK’ da yaklaşık 1 ay içinde hastaya peşin olarak satın almış olduğu ürünün bedelini yatırıyordu. Yeni uygulama ile hastalarımız medikal ürünlerini alacaklar ve ürün ücreti ödemesi yapmadan sağlık hizmetinden yararlanacaklar. Bu uygulama ile hem hastalarımız maddi olarak para vermeyecek, medikal işletmeler olarakta evrak yükü azalacak hastalarımıza daha hızlı hizmet verip, ücret almayacağımız. SGK tarafından yayımlanan sözleşme metninde, tıbbi malzeme satışlarının Medula üzerinden reçete girilerek yapılacağı belirtilmiş, reçete karşılama şartları sözleşme metninde yer almıştır.
Bu sözleşmeler sadece yetkili medikal işletmeleri yapacaktır. Erdem Medikal olarak Yozgat ta ilk sözleşme yapan Medikal firmayız. 1 Mart itibari ile hastalarımıza almış oldukları medikal malzemelerin ücreti hasta hesabına yatmayacağı için Sağlık İl Müdürlüğünün tıbbi cihaz satış yetkisi olan ve SGK’nın medula sistemine kayıtlı olan medikal satış işletmelerini tercih etmeleri gerekmektedir aksi takdirde ödeme konusunda sorun yaşayacaklarını belirtmek isterim.”
ECZANELERİN
MEDİKAL ÜRÜN
SATMA YETKİSİ
YOKTUR
Daha önce eczanelerin medikal malzemeler satabildiğini hatırlatan Erdem, eczanelerin SGK ile yeni anlaşma yapıncaya kadar medikal malzeme satma yetkisi olmadığını vurguladı.
Erdem, “ Daha önce eczaneler medikal ürünler satabiliyordu fakat eczanelerde ve marketlerde satılabilecek medikal ürünler, 14 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği” ne göre; diş macunu, diş protez bakım ürünleri, kondom, hasta alt bezi, inkontinanspedi, topikal uygulanan sıcak soğuk kompres, yarabandı (flaster), pamuk, ağız çalkalama suyu ve nefes açıcı burun bantlarıdır. SGK ile yeni bir protokol imzalayana kadar Eczanelerin medikal ürün satma yetkileri yoktur. Nasıl gözlük sadece yetkili optik mağazalarından satılmakta ise, işitme cihazları yetkili işitme merkezlerinden satılmakta ise Medikal malzemelerde gerekli eğitimleri tamamlamış ve belgelerini almış sadece yetkili medikal işletmelerden satılacaktır.
Bu şekilde hastalarımıza doğru ölçü alınarak, reçetesinde yazan tedavisine yardımcı olacak ortopedi ve sağlık ürünleri doğru bir şekilde verilecektir. Doğru aldıkları sağlık ürünleri hastaların tedavisini hızlandıracak ve tedavi süresini kısaltacaktır.”diye konuştu.
Yeni uygulamanın hastalar açısından oldukça faydalı olduğunu kaydeden Erdem, “Hastalarımızın sağlık uygulama tebliğinde (Sut) belirtilen medikal malzemeleri ücret ödemesi yapmadan direk olarak yetkili medikal işletmelerden alabileceklerdir. Erdem Medikal olarak yeni uygulamanın hastalarımızı ve hasta yakınlarını çok rahatlayacağını belirtmek isteriz.
Artık hastalarımız paramız yok veya SGK sigortadan para yattıktan sonra ücreti getireyim demelerine gerek kalmayacak.
Devletimiz sosyal hizmet konusunda ve sağlık uygulamaları konusunda yine üzerine düşeni yapmış ve vatandaşlarını düşünerek bu uygulamaya geçmiştir. Erdem Medikal olarak Türk halkına hayırlı olmasını dileriz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.