""

Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi olan TOKİ’de sona gelindi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:50

Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi olan TOKİ’de sona gelindi

Yozgatın ilk Kentsel Dönüşüm Projesi olan Yozgat Eski Sanayi Sitesindeki TOKİ konutlarının yapımında sona gelindi.

Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi  olan TOKİ’de sona gelindi
Son Güncelleme :

28 Ekim 2017 - 10:15

Yozgatın ilk Kentsel Dönüşüm Projesi olan Yozgat Eski Sanayi Sitesindeki TOKİ konutlarının yapımında sona gelindi.
Eski Sanayi Sitesinde, 9 blok halinde yükselen konut binaları ile ticaret merkezi ve kapalı otoparkın inşaatı hızla tamamlanıyor.Modern camii inşaatının bitirilme aşamasına getirildiği Yozgatın ilk kentsel dönüşümü projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı hissedarlara ait olmayan bina işyeri ve ofislerin 2018’in ilk baharında satışa sunulacağı belirtildi.
Yozgatta uzun yıllar kaderine terk edilen ve kent içerisinde oldukca çirkin bir görüntü sergileyen Eski Sanayi Sitesinde Kentsel Dönüşüm Projesinin gerçekleştirilmesi bu alanda görüntü kirliliğini sona erdirdi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ idaresi ile yapılan anlaşma çerçevesinde modern bir camii, 9 blokta toplam 297 konut,59 dükkan ,18 ofis ve 100 araçlık kapalı otopark garajı inşa ediliyor.Yozgatın eski sanayi sitesinde 28 bin metrekarelik alanda hızla gerçekleştirilmekte olan kentsel proje inşaatı ve çevre düzenlemesi en geç bu yılın sonunda tamamlanacak .
297 konuttan 57’si sanayi sitesi hissedarı hak sahiplerine verilecek, geriye kalan 240 konut, 59 dükkan ve 18 ofis TOKİ ve Yozgat Belediyesi tarafından önümüzdeki yılın baharında açık artırma usulü ile satılacak. Yozgatta çok sayıda vatandaşın kentsel projesi kapsamında inşa edilen konutlardan edinmek için satış gününü beklediği bildiriliyor.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, perspektif olarak kentin önünün kapatılmaması için binaları en fazla 8 katla sınırlandırdıklarını belirterek kentsel dönüşüm projesinde yapılan değişiklikleri şöyle anlattı: “TOKİ ile yapılan ilk sözleşmede, projemizde 15’er katlı bloklar vardı. Toplamda da 10 bloktu biz bunu 9 bloğa düşürdük. Projede 634 daire vardı. 15’erli katları 8 kata düşürdük. Böylece 634 konut 297 konuta düşmüş oldu.Burada oluşan zararımızın belli bir kısmını TOKİ finanse edecek..Şehrimiz ilk kentsel projenin tamamlanıp hizmete sunulmasıyla birlikte daha güzel bir görünüme de kavuşmuş olacaktır.Eski sanayi sitesinde gerçekleştirdiğimiz bu proje tamamlandığında yeni kentsel dönüşümlere örnek teşkil edecektir.”
Yozgat Belediye Başkan yardımcısı Serdar Açıkgöz ise Toplu Konut İdaresinin yaklaşık 56 milyon türk lirasına maledeceğini kentsel dönüşüm projesi ile Yozgatın yeni bir vizyona kavuşacağını belirterek “ Projemiz bloklarında inşaatların kaba kısımları bitti sayılır.Binaların çatısı geçirildi.
Bu yılın sonunda muhtemelen 27 Aralıkta çevre düzenleme çalışmaları da tamamlanarak şehrimizin bu büyük projesini hizmete sunacağız”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.