""

Esnaftan örnek davranış « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:32

Esnaftan örnek davranış

Yozgat’ta bir esnaf iş yerinin önündeki boş alanların temizliğini yaparak çiçek ekimi yapmak için cadde boyu güzergahda çalışma yapıyor. Her yıl baharın gelmesiyle tek başına çalışma yapan örnek esnaf, yazın işyeri önündeki caddeyi adeta çiçek bahçesine çeviriyor.

Esnaftan örnek davranış
Son Güncelleme :

30 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Yenicami Mahallesi Sırasöğüt caddesinde Yaşar Alim Ezen (58) isimli esnaf her yıl tek başına cadde boyunca kaldırım kenarındaki toprak alanın temizliğini yapıp işleyerek iş yerinin karşısındaki parkın etrafını çiçek bahçesi haline dönüştürüyor. Baharın gelmesiyle birlikte eldivenini takıp cadde boyunca kaldırım kenarındaki eski kurumuş otları alarak temizlik yapan Ezen, ağaçlarında bakım ve budama işlemlerini yapıyor. Yeşili çok sevdiğini ve kendisinin iyi bir çevreci olduğunu belirten Ezen, “ Herkes kendine olduğu gibi çevresine karşı da sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Baharın gelmesiyle birlikte bende işyerimizin ve etrafındaki boş alanların temizliğini ağaçların bakım ve budama işlemlerini yaptım. Burası yazın adeta çiçek bahçesi gibi oluyor.”dedi.
Çiçek ekim hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Ezen, “Belediyemiz cadde ve sokaklarımızda zaten bu gibi çalışmalar yapıyor. Ben bu gibi işlerden kendimizi de sorumlu hissettiğim için buradak parkın etrafındaki toprak alana çiçek ekimi yapıyorum.
Çiçeklerden elde ettiğim tohumu bir sonraki yıl yine ekim yaparak buranın yeşil ve rengarenk çiçeklerle süslenmesini sağlamış oluyorum. Doğayı seviyorum, çalışmayı seviyorum. Herkes kendi evinin önünü temizlerse, şehir temiz kalır, yine aynı şekilde evinin, iş yerinin önü müsait olan vatandaşlarımız evinin önüne bir çiçek dikmiş olsa şehir yine çiçek gibi güzel olur.
Burada yoldan geçen vatandaşlarda çok beğeniyor. Bazıları çiçeklerin kenarına oturup dinleniyor, bazıları ise telefonla selfi çekerek bu anı ölümsüzleştiriyor.”diye konuştu.
Hakan İşbilen isimli komşu esnafı da Yaşar Alim Ezen’in her yıl böyle çalışma yaparak kendilerine örnek teşkil ettiğini söyledi. İşbilen, “Yaşar abi gerçekten çalışkan bir komşu esnafımız. Yaz, kış boş durmaz hep bir şeyler yapmak ister.
Şimdi de baharın gelmesiyle işyerimizin bulunduğu güzergahlara çiçek ekimi yapmak için çalışmalar yapıyor. Kendisine zaman zaman bizde yardım ediyoruz. Ceddemizin bulunduğu güzergahı adeta çiçek bahçesine çeviriyor. Bu vesile ile kendisine teşekkür ediyoruz.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.