""

Evde yatan hasta nakil aracı ile oy kullanabilecek « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:49

Evde yatan hasta nakil aracı ile oy kullanabilecek

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, evde yatan hastaların 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumda, oy kullanmaları için hasta nakil aracı ile oylarını kullanmalarını sağlayacak

Evde yatan hasta nakil  aracı ile oy kullanabilecek
Son Güncelleme :

13 Nisan 2017 - 10:04

Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hasta vatandaşların demokratik haklarından mahrum kalmamaları için bir uygulama başlattı. Bakanlık görevlileri, 16 Nisan Pazar günü, oy kullanmaya gidemeyecek hastaları özel nakil aracıyla evlerinden alarak ilgili merkezlere taşıyacak. Vatandaşlar, oy kullandıktan sonra alındıkları mahallelere geri götürülerek vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri sağlanmış olacak.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada, bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin 444 38 33 numaralı çağrı merkezine başvuru yapmaları dâhilinde ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenerek, referandum öncesi telefonla bilgilendireceklerini belirtti.
Kurca, “Seçim öncesi ilimizde tüm hazırlıkları tamamlamış bulunmaktayız. Seçim günü oy kullanma saatlerinde evde sağlık hizmeti koordinasyon merkezlerimiz açık olacak. Talepte bulunan ve evde sağlık hizmeti ekibi desteği olmadan oy kullanmaya gidemeyecekleri belirlenen hastalar, hasta nakil araçları ile oy verecekleri merkezlere taşınacak ve oy kullandıktan sonra evlerine götürülecek “dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.